Om jag vann…

leva
Om jag vann en miljon på lotteri då skulle jag…
Betala av på lånen så att vi kunde få en lägre månadskostnad.
Börja spara ihop till att renovera köket med mera.
Men det är inte mitt öde att vinna på lotteri, så jag köper inga lotter.

Förra gången vi hade temat Om jag vann… i mars-09, gick alla mina tankar till huset, det gör de nu med. Skulle jag bli miljonär så skulle jag forfarande vilja bo här och renovera och göra det fint här.

Ta med barnen på resor skulle jag också vilja göra. Vi skulle börja med Sverige. Vad spännande det skulle vara för dem att resa, lära sig saker. Åka flygplan för första gången!

Vi skulle nog också gå på bio, teater och konserter oftare än vad vi gör nu. Tänk att kunna göra lite annat än bara de nödvändiga sakerna, kunna välja lite mer!

Har ni förresten tittat på Svenska miljonärer i kanal 5?
Det handlar om mångmiljonärer som på egen hand jobbat ihop sina miljoner genom hårt arbete och en envis tro på sina idéer. Sköna människor. Ett riktigt intressant program.
show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

8 kommentarer

 1. Det där brukar vi också fantisera kring här hemma. Vad vi skulle göra om vi vann storvinst på lotto. Det är roligt att fantisera och drömma sig bort lite. Sannolikheten att det skulle hända är ju så liten men att drömma kostar ju inget.

  Vi brukar alltid säga att vi inte vinner eftersom vi har tur i kärlek istället och det där funderade yngsta dottern en hel del på när hon var mindre och en dag kom hon med väldigt orolig blick och frågde:

  "Men mamma, om vi skulle vinna pengar måste du och pappa skilja er då?"
  "Nej, varför det?"
  "Jo, för ni brukar ju säga att man inte kan ha tur i både kärlek och spel."

  Vi fick lugnat dottern om att vi inte skulle skilja oss om vi vann pengar och en tankeställare kring vad vi säger. 😉

  Ha en fin helg!

  Kram Lotta

 2. Ja, just det vi har haft temat en ggn förr. Måste kolla vad jag skrev då, minns det inte alls…
  Tycker du är klok i hur du skulle spendera dina pengar.
  OCH tack för tipset om programmet på femman, det ska jag se via datorn.
  Kram!!

 3. Hej! Nu är det dags för årets upplaga av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj! Förra året uppmärksammade du Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer här på din blogg. Vi hoppas förstås att du vill hjälpa oss i år igen, genom att uppmärksamma kampanjen och uppmuntra din läsare till att också engagera sig. Målet är att alla ska överleva bröstcancer. Hjälp oss att sprida budskapet! Här hittar du material till din blogg och olika sätt att hjälpa till: https://www.cancerfonden.se/sprid-budskapet Tack!

 4. Låter som en helt rimlig önskan: renovering, resor och att kunna göra lite fler trevliga aktiviteter med familjen! Att kunna leva ett bra vardagsliv utan att behöva vända på slantarna är kanske det allra bästa, tycker nog jag. Trevlig helg!

 5. Leva lite mer! Helt underbart, det är ju precis så många av oss bör tänka. Självdgår jag arbetslös efter vidareflytt till ett nytt land och just det "leva lite mer" har gjort min arbetslöshet allt annat än frustrerande. Nog för att vi har mycket mindre pengar att röra oss med (eller ja, det märks inte ännu men lär ju göra om det fortsätter i några månader mer…), men det att jag kan fixa alla måsten under de andras skol- och arbetstid gör ju att vi kan använda all vår fritid till att bara vara tillsammans och ha kul. Verkligen underbart. När jag väl får jobb blir det så pengar över till andra former för skoj; resor osv, men just nu njuter vi av allt det nära och billigt/gratis; naturen och sällskapet. 🙂 Livet ska ju njutas!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.