Pojkarna på Baker Street

böcker
”Böckerna om Pojkarna på Baker Street har inspirerats av referenser till en grupp unga gatubarn som hjälpte Sherlock Holmes i de klassiska böckerna av sir Arthur Conan Doyle. December 2007 kommer den första delen i en serie deckare som väcker läslust med sin luftiga stil och fartfyllda handling – spänning i historisk miljö!” https://www.argasso.se/baker_street.shtml

Tv-serien The Baker Street Boys visades i SVT 1984. Anthony Read har nu omvandlat sina manus till barnböcker. Den första boken Fallet med den försvunne detektiven kom 2007. Mera om det hittade jag här: https://svenskapanoptikon.wordpress.com/tag/anthony-read/

Dottern har läst böckerna om LasseMajas detektivbyrå för mig en period nu. Nu varvar vi lite, så att jag läser för henne också. Jag gillar högläsning. Det jag läser just nu är alltså Pojkarna på Baker Street.

De har läsläxa i skolan också, Pojken och tigern. Då är det förstås hon som läser för mig. En jättefin spännande bok, som jag inte har läst tidigare. Kul! Jag blir frestad att titta i förväg vad som ska hända, men jag gör det inte!


Dagens låt: John Mayor – The Heart of Life

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.