Smartphone eller inte?

smartphone
Bilder: Android, HTC och Apple, Iphone.

Det är redan andra fredagen i september och Olgakatt har valt ämnet: Smartphone – eller inte?

Vad betyder smartphone?
”Smartphone, eller datorlik mobil, som också kallas pekskärmsmobil eller smarttelefon på svenska, är ett mellanting mellan en handdator och en mobiltelefon. Till skillnad från vanliga telefoner har den ett tangentbord, antingen med fysiska knappar eller simulerat på bildskärmen. De vanligaste operativsystemen på smartphones är Symbian, IOS, Windows Mobile, Google Android och Maemo.” Läs vidare på Wikipedia.

Om man nu ska skaffa sig en, vilken ska man välja?
Mac eller PC? Iphone eller Android?

Vi hade en Macintosh hemma när jag gick i gymnasiet i början på 90-talet. Men sedan skaffade vi PC omkring -95. Nu har pappa dock gått tillbaka till Mac igen, fullt ut. Han, och mamma, har alltså även varsin Iphone som de gillar och trivs med. P fick en Iphone att använda i jobbet, men han trivdes inte med den.
Nu har han en HTC istället.

Själv har jag ingen smartphone alls, jag har inte det behovet. För min del räcker det bra med en liten smidig telefon med kontantkort, som det går att ringa och SMS:a med. Surfa kan jag göra hemma!
Jag har kvar min gamla vanliga från 2006, som jag fått ärva av mamma 🙂show and tell

Dagens låt: Sunrise Avenue – Hollywood Hills
Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

4 kommentarer

  1. Det är bra när man kan avgöra själv utgående ifrån sitt verkliga behov. Onödigt att köpa någonting enbart för köpandets skull.

    Ha en bra helg!

  2. Nu, som först, är jag plötsligt jättesugen på att ha en smartphone! …inte för att jag BEHÖVER någon (eller har råd med någon), men attans vad sugen jag är på att ha en nu! Jag vet precis vilken också! / Nilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.