Skördetid

skördetid
Bilder: Fasters kantarellkorg förra året. Detta året har hon plockat hela korgen full och mer därtill! Denna gurkan har farfar odlat i sitt växthus. Odlingsbänkarna hemma hos oss och våra egna morötter.

Ja, nu är det skördetider, så jag kan väl summera hur det har gått för P och barnens projekt med odlingsbänkar i vår trädgård. De sådde frön den 14 april; morot, spenat, lök, palsternacka, purjulök och gurka.

Det första vi kunde skörda var spenat. Vi gjorde spenatsoppa som uppskattades, i alla fall av grabben. Morötter och palsternackor har också gått bra och det har vi kunnat plocka upp mycket av, speciellt morötter. Någon liten lök blev det, men inte någon purjolök. Förra helgen kunde vi också skörda vår första gurka, som vi åt upp precis som den var!

Vi hade ju planer på jordgubbar också, men det fick inte plats så vi hoppade över det. Kanske nästa år. Örter, främst basilika har vi också odlat. Förra året hade vi gott om äpplen på träden, men inte i år. Det kom knappt några blommor alls heller. Jag får väl skaffa äpplen på annat håll, för nu är jag sugen på att göra denna äppelpajen! Ha en fin helg nu Olgakatt och alla fredagstema-bloggare!
show and tell

Dagens låt: Adele – Set fire to the rain
Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.