sitta på huk

på huk
Bilder: https://miroforlag.se/nyheter/en-groda-vid-skrivbordet/
och https://lovemyyoga.com/squat-pose.html

Jag brukar gå på Friskis & Svettis cirkelfys. Stationsjympa med hjälp av redskap, som exempelvis skivstänger, brädor, vikter, Bosu, Kettelbells. Du tränar styrka, balans, rörlighet, koordination och kondition. Vi fokuserar också på att ta tillbaka kroppens naturliga rörelser. De allra flesta kunde sitta på huk med hälarna i golvet när de var barn, men sedan så glömdes det kanske bort någonstans?

När vår ledare berättade om detta förstod jag först inte vad hon menade. Jag kan lätt sitta på huk en lång stund. Men när jag tittade mig runt om i salen såg jag att det var svårt för väldigt många. Kan du sitta på huk? Om inte så sätt igång att öva, men se till att vara uppvärmd först! Övningen på bilden med att varva mellan att sitta på huk och sedan sträcka upp dig med händerna, eller i alla fall fingertopparna, i golvet är en jättebra övning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.