Renovering av trappan del 1

trappan
Furutrappan, furuspjälor, furuvägg… Spaljen där uppe plockas bort. Trappan tas ner och ett provisoriskt skyddsräcke kommer på plats. Trappan monteras isär och trappstegen slipas. Sedan skulle vi ha lutat och hårdvaxoljat dem, samma som golvet, men det fick bli vit dekorvax som gnuggas ut och sedan hårdvaxoljan. Vagnstyckena målas vita. Många nyanser av vitt på allting blir det…

Igår höll P och hans pappa och en kompis på att hissa och dra och fixa för att få trappan på plats och idag har arbetet fortsatt. Så idag, efter 42 dagar utan trappa, har vi äntligen kunna premiärgå i den! Alla räckespelare har målats vita och de är alla i samma höjd nu på båda sidor om trappan. Ingen spaljé som går upp till taket längre. Snart ska de provisoriska överliggarna(sidoliggarna) bytas ut till nya i ek, samt lite lister och sånt. Den nya trappbelysningen som består av tre små LED-lampor, är också klar i den nya vita väggen. Fortsättning följer…

Barnen har förresten premiärtittt på tv idag också, den är inkopplad nu.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.