
RABARBERTÅRTA
ca 250 g rabarber (ta så mycket att bottnen täcks)
lite socker (inte mer än ½ dl tror jag)
lite lite potatismjöl
Smeten:
2 ägg
2½ dl socker
½ tsk salt
2 msk smält smör
2 msk hett vatten
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
Gör så här:
Använd en form med löstagbar kant. (Jag tror ca 24 cm’s)
Skölj, skala och dela rabarberna fint ca 0,5 cm bitar, lägg dem i formen tillsammans med sockret. Sikta lite potatismjöl över rabarber och socker.
Vispa ihop ägg och socker poröst, och sedan smör, mjöl, bakpulver och sist vattnet till en smet i en bunke.
Häll smeten över krämen, och grädda i 175° i ca 45-50 minuter.
När den har svalnat helt vänder man den upp-och-ner på ett fat, så att sockerkaksbottnen kommer underst och krämen överst. Sedan brer man på vispad grädde överst. Gott att dekorera med jordgubbar!
Receptet kommer från en jobbarkompis för länge sedan.
Receptet kommer från en jobbarkompis för länge sedan.