Towel day

Lexington
Snygga strandbadlakan från https://www.lexingtonshop.com/

Har du firat handdukens dag idag? Nej, inte jag heller 🙂

Handduksdagen eller Towel Day är en dag som firas till minne av författaren Douglas Adams. Den infaller den 25 maj varje år och firades första gången 2001, två veckor efter författarens död. Högtiden firas genom att man bär med sig en handduk hela dagen, vart man än går.

Namnet på högtidsdagen kommer sig av att handdukar är ett viktigt inslag i Adams scifi-serie Liftarens guide till galaxen; exempelvis betonas vikten att alltid ha med sig en handduk för att bofasta då antar att man haft allt annat nödvändigt bagage, men blivit av med det varför den bofaste då lånar ut lite vad som helst till liftaren, samt att handduken kan användas för att torka sig med, som segel till en liten flotte och till många andra viktiga saker.”…
https://sv.wikipedia.org/wiki/Handduksdagen

Publicerat den
Kategoriserat som Inredning

2 kommentarer

  1. Visst är de snygga! Visste inte ens att det fanns en sådan dag. Lexington har fina saker. Märkligt nog hade jag handdukar från dom i Sverige, men inte här. Kanske dags att ändra på det. Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.