på grillen

på grillen
De fyra översta bilderna är från förra helgen då vi grillade hemburgare. Vi hade både hem-burgare, hem-burgerbröd och hem-pommes! Hamburgarna gjorde vi av nötfärs, svartpeppar, lite vitpeppar och salt. Hamburgerbrödet bakade P efter ett recept jag hittade i En hobbybagares dagbok.

Skalade och delade potatis i ugn med salt och timjan blev ett gott tillbehör. Min favorit ser ut så här: lock, dressing, salladsblad, tomat, ev.lök, ost t ex cheddar, hamburgare, ketchup, bröd. Om vi inte har hembakat bröd så gillar jag Frisco-bröd bäst.

Annat vi gillar att grilla är lax. En god sallad till och sås och potatis. Bilden är från juni-08. Olika sorters kyckling och kött och korv grillar vi förstås också. Olika varianter på sallader och såser till. Bild från juni-10.

Vi använder briketter när vi grillar. Vi tänder ALDRIG med tändvätska.
Istället för tändvätska
kan man använda en Looftlighter att blåsa liv i glöden med. Den är elektrisk och kostar omkring 400 kronor. En vanlig el-grilltändare för cirka 80 kronor är också ett väldigt bra alternativ.
När man grillar hemma har man ju tillgång till el och detta är det säkraste och miljövänligare sättet att tända grillen på.

Andra alternativ är tändpapper som består av pappersmassa och stearin.  Det finns en grilltändare som heter Burner tändpåsar, men de innehåller paraffin. Båda dessa kostar cirka 140 kronor för 200 stycken. Grilla rätt i vår!

Ha en skön Valborgshelg! I maj tar Desiree över som värdinna för Show & Tell.
show and tell
Deltagare: Nilla, Desiree, Annika, Erica, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Jenny, Karin, Lotta, Musikanta, Anna, Bejla, Maisoui, Malin, Ewa, …
Gäst-deltagare: Mona, Magdalena, …

11 kommentarer

 1. Oj, det ser riktigt gott ut! Jag älskar verkligen grillad mat och ska kolla in sidan där du hämtade brödrecept!
  Ha en riktigt fin Valborg!

 2. Kul att få lära sig lite om grillning, som jag inte kan någonting som helst om… MM är nämligen vegetarian och sojakorvar smakar inte något vidare grillade, har jag hört berättas.

  Därför blir det inte något fredagsinlägg om detta från mig av förklarliga skäl. Inte heller pyntar eller pysslar jag något extra till påsk, så det fick stå över förra gången också.

  Tack för de andra ämnena. Bra med cyklingen – det gjorde att cykelåkandet fick en push i familjen!
  Väntar med spänning på vem som tar över temat i maj!
  Kramar från Ingrid

 3. Skulle gärna komma på grillparty hos dig – så slipper jag själv fixa med allt, haha!
  Det ser jättesmaskigt ut!
  Tack för ämnena i april, även om jag nu klantade till det!

 4. Hemmagjorda burgare (hemburgare, hihi, bra namn!) är ju bara såå gott. Ska kanske fixa det i helgen, eller vänta tills sambon är hemma från tjänstresan.. 🙂 Och det var många bra mer materiella tips! Där hemma kör vi ju med gasgrill, men även annars (när vi är ute i naturen osv) är tändväska bannlyst för oss).
  Igen; tack för denna månads teman! 🙂

 5. Roligt tema och perfekt med alla grilltips i bloggarna som man kan testa på nu när värmen kommer. Lax är så gott att grilla. Håller med dig om att eltändarna fungerar toppen. Tändvätska var det också länge sedan jag använde. Man behöver det ju inte. Ha en fin helg. Kram

 6. Mmm, gott med grillat!

  Visst är den behaglig den dova färgskalan. Känns harmoniskt att bo och leva i en sån miljö.

  Ha en skön lördag!

 7. Så gott allt ser ut! 🙂

  Tack för temat i april även om jag har haft lite svårt att hänga med just på fredagar.

  Njut av Valborg och våren!

 8. Tack för fina teman i april, dom har alla varit roliga!
  "Hemburgare" tror jag att jag "lånar" av dig. Ett jättebra namn! Grillat är mums och allt ditt ser/låter fantastiskt gott ut!!!
  Ha en fin vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.