I min trädgård

trädgård
I vår trädgård, som ser ut typ så här, finns det tre olika sorters äppelträd. Det finns stora och små syréner. Det finns forsythia och paradisbuske. Nu på våren finns det krokusar och påskliljor och snart kommer de tulpanerna som jag planterade i höstas.

Förra året och året odlade vi tomater och paprika på altanen.
Årets projekt är odlingsbänkar. Förra helgen 8/4 snickrade P och lilleman ihop två stycken till oss! Vi var och köpte jord och gödsel 10/4. I går 14/4 fick barnen så frön: morot, spenat, lök, palsternacka, purjulök. Det ska bli gräslök och örter och så kanske det som tösen ser fram emot mest; jordgubbar.

Jag köpte mina favoritblommor i söndags också, minipenséer. Viol sorbet heter de och finns i många fina färger. Jag kunde inte välja så det blev många!
Ha en skön helg allihopa! Var gärna med på Show & Tell i april! Läs här.

Dagens låt: Jessie J ft. B.o.B – Price Tag

show and tell
Deltagare: Nilla, Desiree, Annika, Erica, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Jenny, Karin, Lotta, Musikanta, Anna, Bejla, Maisoui, Malin, …
Gäst-deltagare: Mona, Magdalena, …

Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

10 kommentarer

 1. Åh, så fint och välordnat! Och du vet vad allting heter 😉 Själv måste jag nog sätta mig på skolbänken och plugga frösorter och blommor nu för att kunna göra något fint hos oss 🙂
  Trevlig helg!

 2. >Jag försöker att ta reda på så mycket som möjligt vad buskar och blommor heter, för att jag tycker att det är kul att veta. Vad våra äppelsorter heter vet jag dock inte… / Nilla

 3. Vilka härliga vårbilder från trädgården! Det är kul att plantera och så frön. Fint med minipenséer!
  Ha en skön helg!!

 4. Härliga vårbilder! Planteringslådor är både snyggt och smidigt. Hoppas på vackert väder i helgen för då ska jag ta itu med mitt trädgårdsland.
  Trevlig helg!
  /Mia

 5. Oj vilken superfin och avancerad trädgård! Nu får jag nästan lite dåligt samvete… 😉 men mysigt ser ni ut och ha när ni går och påtar i trägårn.
  Kramen

 6. Ja, det ser verkligen så fint och prydligt ut!!
  Det betalar sig verkligen i längden.
  Och ja, jag vill också veta vad allt heter i trädgården.
  Sådant är kul.
  Trevligt, trevligt tema denna vecka!!!
  Ha en fin helg!

 7. Vilken fin och välordnad trädgård du har – ett tacksamt ämne för dig att skriva om! Roligt också att barnen får vara med och plantera, väcker förmodligen intresse för trädgården för all framtid.
  Kramar!

 8. Perfekt med odlingsbänkar, tänkte försöka snickra ihop några och börja någonstans med trädgården här. Använde ni tryckimpregnerat virke? Så mysigt när det börjar klia i odlarfingrarna. Kram från Magdalena i Ohio som självklart är med i temat

 9. Kul tema denna vecka:D.
  Ser väldigt fint ut i din trädgård.
  Äpplet längst till vänster på bilden är garanterat Transparent Blanche. Gott äpple som dyker upp först i säsong bland dom svenska äppelsorterna. Dom andra kan jag inte sätta fingret på bara med att se dom på bild.
  Roligt att barnen vill vara med!
  Ha en fin söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.