Fototriss – stilleben

stilleben
Fototriss idag handlar om stilleben. Jag har målat stilleben i både olja och akvarell på konstkurs. Det brukar vara bra övningar för nybörjare; ljus och skugga. En gång satte läraren upp ett stilleben på en bord mitt i rummet. Det tygstycken i olika färger sedan vaser, krukor och sånt. Vi stod i en halvcirkel runt bordet och målade i olja. Det var roligt att se alls olika vinklar och tolkningar.

Vi fick sedan prova på ännu roligare saker, nämligen kroki. Det är väl trots allt mer spännande med människor och även platser och landskap på tavlor istället för bara saker 🙂 Det blev svarta och vita saker i dagens foton denna gången.

Publicerat den
Kategoriserat som Moodboard

11 kommentarer

  1. Intressant val av motiv. För jag börjar fundera över om inte alla saker runt omkring oss är stilleben – om man väljer att fotografera dem.

    Soliga morgonhälsningar!

  2. Dina bilder fick mig att fundera först, men efter en lässtund förstod jag.. snyggt jobbat i svartvitt ..stilleben, jovisst är det så:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.