När jag cyklar

cyklar
1. När jag cyklar… i april-11
2. Hela familjen på cykelutflykt 2009.
3. När tösen lärde sig att cykla. April-07.
4. När grabben lärde sig att cykla. April-09.
5. Tösen på sin springcykel 2006.
6. Överlycklig kille med ny blå cykel och matchade hjälm på sin 6-årsdag.

När jag cyklar så är det på min Skeppshult Nova. Jag cyklar oftast med barnen. Utflykter eller till affären eller till kompisar. Jag har tyvärr ingen möjlighet att ta cykeln till jobbet. P har också för långt till jobbet för att kunna cykla. Han cyklar mycket ändå för motionens skull, på sin nya racing bike. Han har varit med i några mindre lopp och tävlingar också och mer lär det bli!

Båda barnen lärde sig att cykla när de var fem år. Det är en bra ålder tycker jag, de har bättre motorik och koll på sin omgivning då. Att öva balans på en springcykel, en cykel utan trampor, är ett jättebra sätt att börja. Tösen fick en springcykel när hon var fyra år. Året därpå gick hon direkt på en vanlig tvåhjuling. Stödhjul hade vi inte alls till henne. Lillen hade stödhjul någon månad bara.

Det är skönt att cykla, frihetskänsla! Jag har alltid gillat att cykla och har cyklat ganska mycket förr, mer än vad jag gör nu. Där vi bor finns det gott om bra cykelvägar och det känns skönt.
Var gärna med på Show & Tell i april! Läs här.
showandtell
Deltagare: Nilla, Desiree, Annika, Erica, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Jenny, Karin, Lotta, Musikanta, Anna, Bejla, Maisoui, Malin, …
Gäst-deltagare: Mona, Magdalena, …

13 kommentarer

 1. Visst är det härligt att cykla. Gärna på sommaren på väg till stranden eller nån mysig picnicutflykt…
  Ha en go helg!

 2. Önskar det fanns mera cykelvägar över huvud taget. Där jag bor finns visserligen flera men att ta sig MELLAN dem är knivigare – det ofta med livet som insats. Och att kunna åka säkert ett stycke för att sedan tvingas ut på rent livsfarliga äventyr ligger inte för mig.
  Bra tema, Nilla, borde kunna ge litet bra debatt om just cykelvägar, dessutom!

 3. Det ser både härligt och rätt och riktigt ut på dina bilder! Att alla har hjälm till exempel. Här i Grekland har nästan alla barn cykel – men nästan ingen har hjälm och de cyklar hur som helst på vägar och trottoarer. Det är som om trafikreglerna inte alls gäller cyklister. Ha en trevlig helg!

 4. Barnen har alltid hjälm. P har hjälm då han träningscyklar. Gul reflexväst har han oftast eller eller något annat färgglatt. / Nilla

 5. Tack för ett vårigt och positivt tema! Att cykla är härligt, och helst då ute på landet på en härligt grusväg. Jag har lovat mig själv att göra just det minst en gång i sommar 🙂
  Trevlig helg!

 6. Inte dumt det där inte. DU har en sån cykel jag skulle vilja ha!
  Men, som jag skrev, är det svårt att hojja här.
  Ha en fin helg!!

 7. Min son hade inte heller stödhjul utan började med springcykel, jättebra!
  Cykla=frihet, gillar!
  Bra tema!
  Ha en fin helg!

 8. Tack Nilla, för ett påminnande av det mera nödvändiga slaget:). Cykling är ju inte enbart hälsosamt och nyttigt, det är dessutom så roligt att ta sig fram för egen kraft.
  Ha en härlig cykelperiod med hela din familj!

 9. Härligt att vara ute och cykla!
  Jag är lite sen med mina fredagsteman den här månaden, men är med och gjorde ett "dubbeltema" idag för att komma ifatt =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.