Hur långt har våren kommit hos dig?

våren
Det är april! Ute idag är det +6° och mulet. Fåglarna kvittrar.
Det finns en snöhög kvar i trädgården, på ett skuggigt ställe. Sandsopningen har kommit igång och har kört på vår cykelväg! (men det finns en hel del grus kvar i gräset bredvid.) Den första lilla krokusen har tittat upp, det finns också tulpaner och påskliljor på gång. I min utekruka lyser den första påskliljan gul och fin.

Ett annat vårtecken av tristare slag är snuva. Lilleman har varit hemma denna veckan …feber, snorig och ont i öra/bihålor. Och nu har jag fått samma sak…
Jag som har klarat mig hela vintern, nu har jag åkt på en vårförkylning istället. Typiskt. Hoppas att ni andra mår bra! Ha en skön helg.
Var gärna med på Show & Tell i april! Läs här.
show and tell
Deltagare: Nilla, Desiree, Annika, Erica, Inga-Britt, Helena, Olgakatt, Jenny, Karin, Lotta, Victoria, Musikanta, Ewa, …
Gäst-deltagare: Mona, Magdalena, …

Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

14 kommentarer

 1. Fina vårtecken som har börjat dyka upp. Man blir glad av dem. Tråkigt att du åkt på en vårförkylninge. Hoppas att du får krya på dig och mår bättre snart.
  Nu har jag sett till att länka till dig som jag i all min hast plötsligt glömde. Sorry.
  Kram!

 2. Sedär, ni har ju kommit en bra bit på väg!
  Ser att du tipsar om tvillingvideon..den är ju heöt, helt underbar. Måste nog läsa den mammans blogg också. Iaf glutta på den 🙂
  Ha en fin helg!!

 3. Javisst, ja….vårförkylningen glömdes bort här:)..det om något är väl ett vårtecken, fastän av det mindre trevliga slaget….
  Hoppas du kryar på dig snart så du orkar dra iväg med kameran ut i trädgård och omgivning igen
  En fin helg!

 4. Vårförkylning kan man ju vara utan men ibland får man ta vad man får;)
  Visst är det underbart när det spirar i rabatterna även om det bara är det minsta lilla!

 5. Hej, vilken supertjusig blogg du har. Har följt era fredagsteman mest via Annikas blogg, det var så jag hittade hit. Jag hoppade också med i temat för idag. Och är avis på dina krokusar. Hej hopp från Magdalena i OH

 6. Så härligt det är med alla vårtecken! Här är grått och trist idag och det har regnat, men jag ser snöhögar som minskar och knoppar i våra rabatter som ska förevigas och läggas in på bloggen alldeles snart…men var är min kamera?? :/ Har nog lagt den på ett väldigt bra ställe.
  Ha en skön lördag!

 7. Fina små vårtecken! Visst blir man glad varje år för minsta lilla snödroppe! Och förkylning kan vara ett vårtecken det också – även jag har blivit förkyld de här dagarna och det är första gången på hela vintern…Krya på oss!

 8. Jättefina vårtecken! Och jättehärligt tema :-)Tänk att man blir lika glad varje vår när de första vårtecknen börjar titta fram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.