Lycka

ögonblick
”Lycka är ett glatt och förnöjsamt liv. Ta vara på de små ögonblicken av njutning i vardagen, att visa lite vänlighet mot andra, och att uppskatta det du har.”

”Den ärftliga läggningen för ett lyckligt liv går att påverka. Det mesta har att göra med tre nyckelbegrepp: vänlighet, tacksamhet och optimism. Vissa måste jobba lite hårdare än andra, men det går att lära sig att bli lycklig.

”De flesta tänker att sådant som pengar, hälsa och äktenskap har stor betydelse för lycka, men det har det inte. Pengar skapar exempelvis inte långvarig lycka. Den slutsatsen drogs redan på sjuttiotalet genom att studera folk som vunnit på lotteri. Förklaringen, enligt forskarna, är ett fenomen de kallar för hedonisk anpassning. Människor tenderar att vänja sig vid nya saker i sitt liv. När man väl har vant sig vid till exempel en ny bil, att vara gift eller att bo i ett stort hus så får man inte ut lika mycket lycka av det längre.

”Visserligen finner ekonomiska forskare ett samband mellan länders ekonomiska tillväxt och nivån på människors välbefinnande, men över en viss inkomstnivå är detta samband oklart.
Positiva känslor leder i en uppåtgående spiral. När människor känner sig lyckliga känner de sig också oftare mer självsäkra, optimistiska och energiska.”
Läs här: https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/man-kan-lara-sig-att-bli-lycklig

Dagens låt: Nas and Damian Marley – Count your blessings

show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

7 kommentarer

 1. Ett mycket tänkvärt inlägg om lyckan!
  Det är ofta det där lilla som ger den där extra fina lyckokänslan, någonting som bara fladdrar förbi:)

  En lyckosam helg!

 2. Nej, pengar ger ingen lycka. Vad hjälper all världens pengar när tsunamin spolat bort allt man har kärt???

  Hoppas du får en trevli helg!

 3. Håller så med. Det är just det där lilla, det lilla pirret av lycka man ibland kan känna som ör just lycka!
  Ha en fin helg!!

 4. Jag tror också på att vissa personer "är lyckligare" helt enkelt för att de har en personlighet som liksom "är lyckligare". Att kunna se stora saker i den lilla världen, att känna tacksamhet och glädje över det man har utan att för den skull förminska sig själv tror jag ger ett lyckligare liv.
  KRAM!

 5. Kloka ord! Jag har växt upp med två förtidspensionerade arbetare, där pengar alltså inte var något som vi hade i överflöd och det var allvarliga, kroniska och tyvärr dödliga sjukdommar. Det senare var så klart inte roligt, men vi var lyckliga. Vi saknade inget och hade varandra. Det gav mig ett positivt tänkande som jag njuter av stort i dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.