När kvällen faller…

ljus
…tänder jag ljusen.
I julas vid vintersolståndet gick solen upp vid åtta-halvnio och ner vid halv fyra. Det var mörkt när man åkte till jobbet och mörkt när man åkte hem. Nu är det i slutet av februari och det är ljust när man åker till och från jobbet. Solen går upp cirka sju och ner fem-halvsex här nu.

Det kommer att bli ljusare dagar hela tiden nu och vid vårdagjämningen är natt och dag lika långa. Efter det kommer dagarna att bli ännu längre fram till midsommar då det är som allra ljusast. Det kommer att bli ljusa kvällar framöver, alltså finns det ingen anledning att ändra klockorna till sommartid i slutet av mars, eller hur? Ändra klockor är bara till besvär! Låt oss få slippa detta!

Ljusa kvällar blir det ju ändå, hur ljust vill du ha egentligen? Vid niotiden går man ju ändå in och läser godnattsagor, ser på tv och går och lägger sig. 🙂 Förresten är det ganska så mysig när mörkret faller. Tända levande ljus, tända en brasa, dricka te, krypa upp i tv-soffan och mysa. Tack Annika för teman i februari.
showandtell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

13 kommentarer

 1. Amen till att slippa fjantet med sommartid. SOM jag avskyr den där tidsomställningen. USCH!!!
  Jätte, jättefina lyktor du HAR!!! GILLAR!!!
  Ha en fin helg!!!

 2. Tack för tipset om typsnitt! Lite lätt nördigt men jag är dock ute efter ett typsnitt där bla bokstaven a ser mer "rund" ut och inte ett sånt här: a.
  Haha… svårt att förklara men du kanske förstår trots min kassa förklaring.

  Ha en skön fredag!

  / Petra

 3. Comic sans är väl den som är serietidningsstuk på? Nej, sånt vill jag inte ha. 🙂

  Kikar lite under ett word dokument men hittar inte många med såna slags a:n och typsnitt. Är helt enkelt på jakt efter samma eller liknande stuk som HoP har i sin blogg.

  Hur ser jag Futura i din länk? Ser ju bara själva wikipediatexten. trög

  Petra

 4. Ah, den där börjar likna vad jag är ute efter. Men om det inte finns som typsnitt redan i ens blogg, kan man ändå få in den på något vis via kod?

 5. För mig får man också gärna slopa sommartiden. På sommaren har vi ändå närmast midnattsol och på vintern är solen bara över horisonten i någon timma, så den timman kan liksom kvitta. 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.