recept

Fredagstemat denna veckan, valt av Mais oui, lyder så här: Den bästa maträtten jag har ätit på en semester (har ni recept så ta gärna med det). Här blev det svårt… När var jag på semester senast? och åt jag något gott då och har jag något recept på det? Nej, vi reser alldeles för sällan. Men recept kan ni ju få ändå.
Jag döper helt enkelt om mitt tema till Den godaste maträtten, enligt P och mig, från förra veckans matkasse.
Förra veckan gillade vi ju inte soppan så mycket. Denna veckan var det en mycket godare soppa, jättegod faktiskt! Så det receptet får ni också! Trevlig helg!

Avokadosalsa med bräckt kassler och ris.
ris
1 bit kassler
2 avokado
2 apelsiner
1 rödlök
½ påse ruccola-sallad
salt och peppar
1 burk majs
½ gurka

Koka ris till familjen.
Börja med avokadosalsan. Skala och skär avocado och apelsin i små tärningar. Ta vara på saften från apelsinerna också. Lägg detta i en bunke. Skala och finstrimla löken och ruccolan och lägg i bunken och rör om. Salta och peppra.
Skär kasslerna i tunna skivor. Stek kasslern hastigt på båda sidor i en stekpanna med lite smör. När kasslern är klar häll salsan över kasslern. Salsan ska inte koka utan bara bli varm, så servera genast med nykokt ris. Majs och gurkbitar i en skål.
mat
Upptinande soppa med svamp och grönt
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 paket champinjoner, cirka ½-1 liter.
2 msk vetemjöl
(½-)1 liter vatten
Grönsaksfond motsvarande 2 buljongtärningar.
3 dl mjölk
1 dl grädde
lite oregano, gärna färsk
salt och peppar
muskot
1 påse riven ost, cheddar.
bröd

Finhacka löken och vitlöken. Rensa och skär/hacka svampen i små bitar. Fräs lök och svamp så att de får lite färg. Strö över mjölet och rör runt. Tillsätt vatten, buljong, mjölk och grädde. Låt soppan koka upp och småputtra i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano. Om du du vill så passar lite muskot bra som smakbrytare. Vispa ner den rivna osten och när den är smält är soppan klar. Servera med bröd.
show and tell

Dagens låt: Christina Aguilera – Not myself tonight

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.