Matkasse

family

Det finns ett tjogotal olika matkasse-företag runt om i Sverige. På sidan Matkasse.com kan du jämföra dem och hitta vilka som levererar där du bor.

”Välkommen till matkasse.com. Här på sidan finner du en jämförelse mellan olika matkassar för hemleverans. Fenomet med matkasse är relativt nytt och innebär att du får en färdigpackad kasse med matvaror och recept för hela veckan.”

Vi har börjat med matkassar från Family Food! Det kostar 765 kronor i veckan. Då får man råvaror till fem middagar. För oss har det även räckt till varsin lunchlåda för P och mig till dagen efter. Så detta är vad vi har ätit denna veckan:

Meny vecka 3
Rostad kyckling med rotfrukter och sötpotatis
Lasagne med färs och mozzarella
Broccolisoppa med varma snittar
Ugnsstekt lax med varm yoghurtsås
Avokadosalsa med bräckt kassler och ris

Lite ovant att laga mat varje kväll i veckan, men det har gått bra.
Man har ju receptet framför sig och allting som behövs finns hemma, så det är bara att sätta igång!

Barnen äter lagad mat i skolan och P och jag har alltid lunchlåda med oss på jobbet, med mat som vi har lagat i helgen, eller någon gång i veckan. För det mesta har vi ätit mackor eller gröt på kvällen. Ibland har vi lagat mat men inte alltid. Nu blir det lite mer ordning och reda på det.

Lagad mat två gånger om dagen känns lite lyxigt och det tar ju lite mer tid… men det känns också nyttigare. Och det är ju, som sagt, bara till att sätta igång. Man kan ju fördela sina fem middagar över hela veckan även helgen, om man ser vilket som har längst hållbarhet/ev. behöver frysas in.

Det blir inte SÅ mycket dyrare i månaden heller, tror jag. Matkassarna kostar cirka 3000 kronor i månaden. Utöver det behöver man ris, kryddor, mjöl, olja och smör… Samt frukostmat, helgmat och hygienartiklar. Så återstår att se om vi klarar det övriga på 2000 kr för att hålla budgeten på 5000 kronor/månad.


Tillägg 21/1:
Familjens betyg, rangordning: Pappa, mamma, dotter och son.
5=godast, 1=minst gott.

Lasagne med färs och mozzarella 4+4+5+4 =17
Rostad kyckling med rotfrukter och sötpotatis 1+3+3+5 =12
Broccolisoppa med varma snittar 2+1+1+3 =7
Ugnsstekt lax med varm yoghurtsås 3+2+2+2 =9
Avokadosalsa med bräckt kassler och ris 5+5+4+1 =15


Tillägg 23/1:
https://www.ica.se/Webbutiker/Mat-pa-natet/

4 kommentarer

  1. Å jag är lite avundsjuk på era de där "matkassarna" i Sverige. Tcyker det låter toppen. I Stockholm har jag även hört om företag som enabrt använder kravodlat som råvaror. Toppen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.