Nyårsafton 2010

gott nytt år
Vi har haft en fin nyårsafton. Det började med underbart väder, solen sken och snön glittrade och det var -9°. Dottern och jag åkte skidor i skidspåren på golfbanan! Jag passade på att åka så mycket det gick, vilket blev kanske 3-4 km, innan hon började att klaga på att hon var trött. Det var jättefint där och roligt att åka skidor!

Vid fem kom gästerna, den familjen som vi brukar fira nyår tillsammans med.
Vi började med att basta och killarna var ute och rullade sig i snön! Brrr…
Maten blev väldigt lyckad. Till förrätt hade jag gjort laxrullar. P lagade huvudrätten, den bestod av fransk rostbiff, potatisgratäng och grönsallad. Till efterrätt hade vi chokladfondanter med vaniljglass, mandariner och After Eight.
Barnen spelade Lego spel och de vuxna spelade Rappakalja. Barnen spelade lite Wii också, annars så var inte tv:n på särskilt mycket och inte datorn heller.

Vid tolvslaget var det blåsigt, plusgrader och regn eller snöblandat regn… Men vi hade ändå inte tänkt att skjuta upp några raketer. Vi gör inte det. Det är inte bra för miljön, det skräpar, det låter högt, det är dyrt. Hundar, och människor med för den delen, far illa. Folk är så oansvariga också, det borde vara förbjudet att skjuta i tätbebyggt område. Man kan väl åtminstone gå iväg en bit till en äng eller ett fält, där det är lite öppet runt omkring och inte mitt inne bland husen. Usch! Jag gillar det inte alls.

Nyår inte nog inte riktigt min helg… Jag gillar inte raketer och smällare, jag är inte särskilt kvällspigg och champagne tycker jag inte ens är gott. Men igår så njöt jag av skidturen, den goda maten och sällskapsspelen!

januari

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.