hurtigt fruktbröd

fruktbröd
Ingredienser 1 st:
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl dinkelmjöl
1 dl krossade linfrön
½ dl russin
1 dl torkade aprikoser
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl  mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt
lite dinkelflingor eller solrosfrön ovanpå.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform på ca 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
Originalreceptet finns här: Arla Hurtbulle Tips på bra brödform: Pyrex elegance.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.