tystnad

skogen
En bild från min skogspromenad igår.
Tystnad är, liksom ensamhet, någon som kan var både skönt och jobbigt. Tystnad är skönt och avkopplande om man har mycket ljud och prat omkring sig annars. Jag söker mig gärna till stillhet och naturljud för att rensa tankarna. Jobbig tystnad är när man vill att telefonen ska ringa eller när man känner att man behöver prata med någon, eller reda ut någonting istället för att bara tiga ihjäl det och låta det rinna ut i sanden…
Ännu ett svårt fredagstema valt av Karin Pettas blogg. Trevlig helg!
show and tell

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

9 kommentarer

 1. Mycket svårt ämne, det är som vanligt kul att se hur det tolkas på alla bloggar. Jag skriver under det du säger om tystnad.
  Allting!!
  Kram och ha en fin helg!

 2. Underbar bild! Som vanligt håller jag med om vad du säger, det är så jobbigt när man väntar på at telefonen ska ringa och den aldrig gör det =)

 3. Å vilken vacker bild! Tänk att ni har snö nu!!!
  Tystnad är verkligen som du säger något som kan vara otroligt efterlängtat men också hemskt. Allt beroende på situation och typ av tystnad…
  Ha en fin helg nu!
  Kram!

 4. Ja, tyvärr är det nog mycket som tigs ihjäl, i alla fall på våra breddgrader. Kanske vore det bättre om vi var lite mer sydländska ibland?

  Trevlig helg!

 5. Tystnad är nödvändig ibland, skön för själen.
  Men den tystnad som tar knäcken på en, dödar en är bl.a. den du beskriver om telefonsamtalen som uteblir. Det är grymt hemskt att vänta och inte få gehör..

  En skön söndag önskas!

 6. Så sant. Tystnad kan vara både skönt och jobbigt. Jag kan tycka att efter en dag på jobbet så är det så skönt att låta radion i bilen vara avstängd.

  Ha det så bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.