En kommentar jag aldrig glömmer

ritar
Bilden är en efterkonstruktion fotograferad idag 🙂

När vi var på 5½-årskontrollen ritade sonen former efter bvc-sköterskan. Hon ritade en cirkel, han ritade en cirkel. Hon ritade en fyrkant, en triangel och en cirkel igen. Sköterskan frågade om han kunde säga hur många former de hade ritat tillsammans.

-Åtta! svarade han snabbt utan att ens räkna efter. -Du var snabb på att räkna! Snabbaste vi har mött. sa alla tre sköterskor som var där. -Jag bara visste att det var åtta, för fyra plus fyra är ju åtta, sa lillen. -Och jag vet också att tre plus fyra är sju la han till. Sköterskorna verkade uppriktigt imponerade.

Andra barn brukar peka på formerna och räkna dem från ett till åtta.
Det kan ju tilläggas att han har en två år äldre syster som nyligen hade börjat i ettan då detta hände.

”Jag bara visste att det var åtta” Det kom så spontant och säkert.
Temat idag är en kommentar jag aldrig glömmer och det verkar som om glömmer är just det jag gör… För visst har jag fått många både roliga och knasiga kommentarer i mina dagar. Jag kommer bara inte på någon. Olgakatt lämnar nu över till Pettas som väljer teman för oktober och det lär inte bli lätt då heller.

show and tell

6 kommentarer

  1. Ang. kommentarer. När min son var liten,kom han och frågade. Mamma, sådana där otrevliga fruntimmer som man kallar "hora". Kallar man hennes man för "hare"?

  2. Ja, inte lätt tema idag heller 🙂
    OCH värre blir det 😉
    Du fick till det bra iaf. Duktig lillkille!! Är han fortfarande bra på att räkna? Jag gissar det. Ha en fin helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.