Träna efter din menscykel.

Lyssna på din kropp!
Träna tuffare under första halvan av din menscykel, då tål du mera; styrketräning osv. Skaderisken är också mindre här.
Under andra halvan och särskilt då veckan innan mensen, är det bättre att välja lite lugnare pass; kondition, promenader och yoga.

”Den något sämre fysiska förmågan efter ägglossningen beror troligtvis på det progesteron som produceras under denna fas. För dig som inte äter p-piller kan det alltså vara befogat att koncentrera styrketräningen till första halvan av menscykeln, och att ta det lite lugnare efter ägglossningen.

Träningsprogram som lagts upp på detta sätt har bland annat provats i Tyskland med goda resultat. I tävlingssammanhang anses menstruationens första dagar vara de allra bästa ur resultatsynpunkt. Dessutom har många guldmedaljer tagits just vid menstruation.

Eftersom motion kan lindra och förbättra humöret vid pms är det ändå bra att motionera då. Men istället för styrketräning kan det vara bra att satsa på konditionsträning, promenader, och lugnare träningsformer som till exempel yoga.” https://www.netdoktor.se/traning-kost/?_PageId=353

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.