Kycklingenchiladas med avokadosallad

kyckling-enchiladas
ca 6 portioner
8 små tortillabröd
4 kycklingfiléer
1 gul lök
5 dl crème fraîche
2-3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 dl riven ost
Avocadosallad:
1 ask cocktailtomater (eller pärltomater)
2 avocado
lite flingsalt
svartpeppar
2 tsk olivolja

Skär kycklingen i mindre kuber och fräs i stekpanna tillsammans med den hackade löken. När kycklingen är genomstekt och löken mjuk, tillsätt sambal oelek, vitlök och creme fraiche. Salta och peppra och låt puttra en stund. Fördela sedan röran på tortillabröden och vik ihop dem och placera i en ugnssäker form. Häll på riven ost och gratinera i 225° cirka 10 minuter eller tills osten fått färg.

Dela tomaterna och skär avokadon i kuber. (Dela avocadon på mitten, på långs. Ta ur kärnan. Lyft ur avokadohalvan med en sked. Sedan går det lätt att skära den.) Lägg detta i en skål. Ha i lite flingsalt, nymalen svartpeppar samt en skvätt olivolja. (Smaksätt ev. med koriander.)

Detta receptet tipsade Weronica om. Det kommer från Veckomatsedel.se
Jag har ändrat det lite. Vi åt det idag och alla gillade, så det blir nog fler gånger!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.