ca 6 portioner
8 små tortillabröd
4 kycklingfiléer
1 gul lök
5 dl crème fraîche
2-3 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2 dl riven ost
Avocadosallad:
1 ask cocktailtomater (eller pärltomater)
2 avocado
lite flingsalt
svartpeppar
2 tsk olivolja
Skär kycklingen i mindre kuber och fräs i stekpanna tillsammans med den hackade löken. När kycklingen är genomstekt och löken mjuk, tillsätt sambal oelek, vitlök och creme fraiche. Salta och peppra och låt puttra en stund. Fördela sedan röran på tortillabröden och vik ihop dem och placera i en ugnssäker form. Häll på riven ost och gratinera i 225° cirka 10 minuter eller tills osten fått färg.
Dela tomaterna och skär avokadon i kuber. (Dela avocadon på mitten, på långs. Ta ur kärnan. Lyft ur avokadohalvan med en sked. Sedan går det lätt att skära den.) Lägg detta i en skål. Ha i lite flingsalt, nymalen svartpeppar samt en skvätt olivolja. (Smaksätt ev. med koriander.)
Detta receptet tipsade Weronica om. Det kommer från Veckomatsedel.se
Jag har ändrat det lite. Vi åt det idag och alla gillade, så det blir nog fler gånger!
Det där måste ju vara hur gott som helst. Tänk om man hade kunnat smaka via datorn! Jag blev riktigt sugen nämligen… 🙂
Vad kul att ni gillade det! Det är en av våra stående fredagsmysrätter 🙂
Mmm – ser riktigt gott ut & vilket otroligt fint foto! Som taget ur en fin kokbok!