Det bästa av två världar får du när du klickar i cookiedeg i browniesmet!
Browniesmet:
150 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
1 krm salt
Cookiesmet:
50 g smör
1½ dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl (60 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 g mörk choklad, grovt hackad
½ dl nötter hackade (t ex valnötter, hasselnötter)
Klä en ugnsform 20-30 cm med bakplåtspapper. Smält smöret till browniesmeten i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet, låt svalna lite. Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt och rör till en jämn massa.
Fortsätt med cookiesmeten. Smält smöret och rör ner sockret. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en tjock smet. Bred ut browniesmeten i formen och klicka ut cookiesmeten ganska tätt. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C cirka 16 minuter eller något längre. Låt svalna helt. Lossa kakan ur formen och skär den i cirka 16 bitar. Låt gärna kakan stå i kylen över natten.
Detta receptet kommer från Lantliv nr 4 2010. (Fler kladdkakor Mia Öhrn)
Nästa gång varierar jag mig nog och tar ett annat cookierecept utan havregryn. The ultimate chocolate chip cookie från boken Sommarens söta kanske.
Vad gott 🙂
Muums! Det receptet sparas ner på en gång. 🙂
WOW!!! det låter ju hur gott som helst!!!!!! 🙂
Galet fin blogg :3 ♥
Fasen vad gott! 😀
Oj det såg väldigt gott ut =)
Kram Rebecka
Det måste varit något som var grymt sugen som kom på receptet.