att svara på kommentarer

Angående att svara på kommentarer/frågor i bloggen:
När jag läser bloggar, så läser jag väldigt ofta både inlägget och de tillhörande kommentarerna/diskussionen. Det är, på de flesta bloggar, intressant att följa vad som skrivs om ämnet som det handlar om.

Varje blogginläggs kommentarer bör handla om ämnet i inlägget. Ni kommenterar och frågar om det som inlägget handlar om och jag svarar på samma ställe. Vi håller oss till ämnet. På så vis blir det lättare att i efterhand läsa blogginlägget+kommentarerna i sin helhet. När jag skriver ett blogginlägg så handlar ju det om ett visst ämne. Får jag en då en fråga i kommentarerna så svarar jag på den frågan i min egen blogg i kommentarerna som tillhör just detta blogginlägg. Då får personen som undrarde över någonting komma tillbaka till mig för att läsa mitt svar.

Oftast (i mån av tid) så brukar jag, om personen som frågade har en blogg, besöka denna personen och skriva någonting hos henne/honom. (Då blir ju hon också påmind om att jag troligen har hunnit att läsa och svara på hennes fråga i min blogg.) Men jag håller mig då till ämnet i blogginläggen. Jag tar inte första bästa inlägg i hennes blogg för att skriva ett svar på en fråga som ställdes i min blogg i hennes inlägg som handlar om någonting helt annat.
Det blir väldigt förvirrande för de andra läsarna!

Det var Viveka som ställde frågan i sin blogg och jag funderade på hur de flesta gör. Jag har bloggat i 3½ år nu och följer många bloggar.
Jag har sett hur de äldre gör 🙂

Mera om detta hittade jag här: https://www.lillagumman.se/?p=855
Här kan du läsa om netikett: https://sv.wikipedia.org/wiki/Netikett

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

  1. Så gör jag också, det blir enklast. Fast ibland händer det att jag sammanfattar en kommentar om flera olika inlägg när jag håller på och läser ikapp mig.

  2. nu blev jag förvirad, vet inte vart jag ska kommentera, men ville bara säga tack! kul att du gillade hur vi bor! 🙂

    vilka härliga foton du har på bloggen, sånt gillar jag!

    ha det fint!

  3. Helt sant! Håller med om att det känns mest naturligt att svara i sitt eget kommentatorsfält, eftersom man då kan följa "konversationen" bättre, och man behöver inte klicka in sig på en massa bloggar för att läsa svar o.s.v.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.