Favorittidningar

fredagstema
Det började med Bamse och Kalle Anka. Fortsatte med Starlet, Frida och VeckoRevyn. Solo, Amelia, Elle, Damernas Värld, Illustrerad Vetenskap med flera. Sedan blev det Vi föräldrar och Föräldrar&Barn… I maj 2003 kom första Mama ut och jag började prenumerera på en gång. Det är den enda tidningen jag får i brevlådan nu. (Jag skulle gärna ha fler tidningar, men det blir för dyrt.) Jag läser ibland Family Living också. (Jag prenumerarade på den tidigare.) Jag gillar alla sorters tidningar och läser gärna! men köper inte alls lika ofta nu för tiden.

En hel del inredningstidningar läser jag gärna också. Mina föräldrar har Sköna Hem med flera gamla tidningar sparade sedan 1980-talet som det är kul att ta fram ibland! När jag var i tonåren tog min mamma fram sina gamla Hjätebiblioteket och Vickybiblioteket. …"en 64-sidig bildroman för endast 75 öre". Tidningen hade det udda formatet 13 * 17 cm (som sedemera skulle komma att kallas just "biblioteksformat") och varje nummer innehöll en helt avslutad kärleksserie." Läs mera om detta här: Svenska Serietidningar. Kul! Här kan ni se ett litet urklipp ur en av min mammas andra tidningar: Eva från 1960.
tidningar
Nästa vecka är det ny månad och Desiree i Alabama är värd för fredagstemat.
Listan: Nilla, Simone, Anna, Desiree, Annika, Anne, Petra, Anna-Saltis, Millan, AuroraBuddha, Anki, Lullun, Marianne, Victoria, Snusan, Lia, Cecilia,

26 kommentarer

 1. Jag har MAMA Family Living och ToppHälsa. Sen köper jag lösnr av div inredningstidningar ibland + att jag läser MåBra+Hälsa+Hus&Hem hos min mor 🙂

  Tidningar är härlig lyx. Dyrlyx i Sverige. När jag bodde i Frankrike (som iofs är längesedan nu) så kostade tidningarna där halva priset i jämförelse med Sverige! Helt klart bättre pris!
  //M

 2. >Minks: MåBra och liknade läser jag gärna också. och som du säger: hos mamma! Se&Hör hos mamma eller frissan! 🙂
  >nr9: Jag tror att några finns kvar hemma hos min mamma. Är så glad att hon har sparat 🙂

 3. >Fritturhjärtat: Tidningar är lyxx för mig. Tur att man kan läsa om det mesta på nätet nu för tiden!
  Vilket år var du Starlet-tjej? Fin bild förresten! Ha det bra.

 4. ha ha, käck bh det var i 1960-års Eva. Madonnas föregångare kanske..
  Starlet läste mina kompisar. Jag hade Starlet-förbud för mamma tyckte det var strunt! men jag lånade av kompisarna och läste struntet i alla fall.
  ha en trevlig helg!
  kram
  matte

 5. Kul att läsa din lista!
  Mama och Family Living tycker jag det är kul att läsa.
  brukar låna dom av en kompis här.
  Fast, dom retar mig också, allt är sååå glassigt och coolt i mediavärlden.
  För mig är svenska tidningar grym lyx!!

 6. Kul att lasa om dina favorittidningar. Du tar nog upp nastan alla mina Svenska favoriter dar! Nar jag var i tonaren tog min styvmor fram alla sina gamla starlet och de lastes om och om igen tills det inte fanns mycket kvar av dem :-).
  Mama och Family Living har jag ocksa prenumererat pa men jag blev lite less pa att det kandes som om det var samma manniskor i alla artiklar sa jag sa upp prenumerationen nyligen. Att fa tidningarna till England kostar dessutom ca 8-900kr om aret sa det kandes inte som om det var vart det. Men nu saknar jag i och for sig att fa en svensk tidning i ladan….

 7. Inspirerad av din musiknostalgi o Saras fotonostalgi har jag skrivit min tv nostalgi, länkade till Er som inspirationskälla hoppas det var ok!?

 8. Vilken fin bild!Det var ingen dålig hög.Starlet ja,den hade jag nästan glömt men oj vad jag läste den från pärm till pärm.

 9. Visst är det kul att ta fram gamla tidningar ibland och kolla hur modet etc har förändrats. Min mormor hade sparat Allt om Mat från typ 30 år tillbaka – snacka om att matvanorna har förändrats!!
  Kul att läsa vad du läser 😉
  Trevlig helg!

 10. matte: Jag tänkte också på Madonna när jag såg den bh:n! Starlet var väl ändå ganska så snäll. Tur att du kunde läsa den ändå 😉
  >Annika: Det är kul att läsa om det glassiga och lyxiga ibland. Verkligheten har man nog av ändå… 😉
  >Millan: Starlet prenumerarerade jag på i flera år! Det var nog mångas favorit.
  >Robin: Tack för tipset! Jag gillar den typen av musik mer och mer nu.
  >Malin: Kul!
  Cecilia: Bilden föreställer alla Mama från starten och till jag tog bilden som var i feb 2006.
  >Petra: Allt om mat har/hade min mamma kvar också. Nu kommer jag ihåg när jag var gravid och hon plockade fram gamla Vi Föräldrar sedan 70-talet! Otroligt! Mycket har ju hänt på den fronten! 🙂
  Trevlig helg.

 11. Åå så snygg fläta.så din tös fick ed stå modell!!!!!;)

  Bra avslut på den trevliga mönsterveckan!!!
  Ha en underbar helg!!!!
  ~~* W I T H ♥ L O V E *~~
  Millan!!

 12. Glömde säga att detta också var ett härligt nostalgiskt inlägg! Kalle Anka, Min häst, Starlet, Okej, VeckoRevyn, Vi föräldrar, Amelia, Hus o Hem, Allt i hemmet och Family Living, det är min tidningshistoria! De två senaste prenumererar jag på nu. Fast sen jag fastnade i blogglivet så läser jag dem knappt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.