Våfflor!

Nillas våffla
I morgon 25/3 är det våffeldagen!
Här kommer receptet på min mormors äggvåfflor:
(10-12 stycken)
4 ägg
5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 msk socker
1 tsk bakpulver
50 gr smör
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa äggen lätt. Blanda i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet lite i taget.
Häll i salt, socker och bakpulver. Häll sedan i resten av mjölken och det smälta smöret.
Grädda våfflorna på det uppvärmda våffeljärnet. Ha ytterligare lite smör till att smörja laggarna med. Rör runt i smeten lite för varje våffla.
Serveras med vispad grädde och jordgubbssylt.
Nilla

18 kommentarer

  1. Du svarade aldrig på om det var okej att låna bilder från din sida? Som bakgrundsbild till datorn och så…

  2. >till anonym: Det är inte okej att ”låna” bilder!
    Jag vill inte se mina bilder någon annanstans än på min egen blogg. Fast jag ska väl inte sitta här och kasta sten i glashus antar jag…

  3. Aha! Så det är våffeldagen i morgon. Det hade jag faktsikt missat. Då får det bli till att grädda våfflor i morgon. Jag vet minst två stycken som kommer jubla här hemma =)

  4. Just ja, hade helt glömt bort att det ska va våfflor imorgon!! Tar nog och provar ditt recept. Längtar redan, det är ju så mumsigt med våfflor och vi äter det bara 1 gång/år och ändå så hade jag glömt… Tack för påminnelsen! Kram, Maria

  5. Okej. för du skrev att det var inte okej utan din tillåtelese att ta bilder, så jag tänkte att du kanske ville att man skulle fråga.
    Å andra sidan, hur gör du för att hindra folk? Rent teoretiskt går det ju inte.
    Undrade eftersom jag tyckte de var fina.

  6. Till anonym (utan e-postadress): Jag kan inte hindra dig. Men jag vet inte vem du är, och det känns obekvämt att du ska använda mina bilder.

  7. Nu har du min mail, välkommen att maila mig. Eftersom du skrev att jag inte lämnta den så förväntar jag mig att du mailar då.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.