Vit tisdag

temavecka
vit
Detta är min första ranunkel! De är törstiga…
Äggkoppen köpte jag på Panduro för 15 kr.
Dagens recept: Påskrutor.

Jag passar på att svara på några frågor också:
Varför har inte söndagen någon färg?
Tidigare har inte lördagen heller haft det, utan vi har bara haft 5 dagar. Så lördagen blev en bonusdag denna veckan. Jag tänkte att gult kunde passa bra då. På söndag (eller lördag) blir det tema påskhälsningar kan vi säga 🙂
Vad har du för kamera?
Jag är en glad amatör som inte ens har någon systemkamera.
Min kamera är från 2003 och heter Canon Powershot G5.


Vad roligt det är med temavecka!
Jag njuter av era bilder. Till exempel:
Saras pudersnö, Lottas vitsippor, Jessans fredskalla, Maddes gosedjur, Designtjejens Herr Gårman, Jennys ägg, Hanna-Sofias Greklandsbild, Helenas orkidé med mera…

Publicerat den
Kategoriserat som Trädgård

41 kommentarer

 1. Jag köpte kamera i höstas, men fegade och vågade mig inte på att köpa en systemkamera…köpte uppföljaren till din, Canon Powershot S5IS. Jag har väl inte tyckt att bilderna blir så fantastiska men när jag ser bilderna du tar så förstår jag att ”problemet” hos mig inte kanske är kameran… Jag hade gärna hakat på färgveckan, men jag åker bort på tors, till ett ställe utan uppkoppling.

 2. Gomorgon!
  Nu är det vitt även inne hos mig…
  Fin vit tolkning av dig, blev sugen att äta ägg till frukost nu…
  Vad gäller min blåa måndagsbild så tog jag den med min gamla ”vanliga” kompaktkamera, medan dagens temabilder togs med nyförvärvet systemkameran Nokia D80.
  Ha en bra dag!

 3. Oj, visste inte ens att det fanns nåt som hette Ranukler, men det var en väldigt vacker blomma=)
  Vitt finns uppe hos mig nu.

 4. Mitt vita val en av mina Smyckade gipskvinnor.
  Bröllopskvinnan.
  Ni finner den på min hemsida under Smyckade gipskvinnor i bildspelet.

 5. Jag har heller inte någon systemkamera vilket är ett problem då min Olympus Camedia inte gör som jag vill alltid. Hos mig är det vitt från Sarakiniko idag.

 6. Hej! Nu har man också lagt upp en vit bild och det var riktigt lätt att hitta vita grejer härhemma. En strålande bild du fångat

 7. Hej,
  Nu har jag också lagt upp bilder. Blev en dubbel idag eftersom kamerans batterier strejkade igår men nu är den igång igen. Är ny på detta men försöker, är inte i närheten så proffsig som du.
  Monica

 8. Nu har jag lagt ut temat på min blogg också. Den blå måndagen och den vita tisdag fick gå ihop lite eftersom jag hittade hit först i morse 🙂 Vad snygga ranunklar är… Har aldrig reflekterat över hur fina de kan vara att titta på…

 9. Nu är min vita tisdag också uppe! Jag använder föresten en helt vanlig digitalkamera, Sony DCS-W35. Jag köpte den i somras och är jättenöjd, även om jag gärna också hade haft en systemkamera 🙂

 10. Så fint, jag är så nyfiken på ranunkel. Jag ska nog leta reda på en imorgon! Bra tips där om att den är törstig.

  Inne hos mig finns nu även lite vitt! 🙂

 11. Letade ranunkler i hela stan till förra helgen tycker det e så fint, men de har visst inte hittat hit till Östergötland än för de fanns inte att uppbringa i hela stan!

  Lånade lite från dig till min fotografering, hoppas att det inte gjorde nåt??? // AnCa

 12. Gillar din Ranunkel skarpt. Köpte själv min första för några veckor sedan men det gick inte alls. Svårflörtad sak det där 🙁

  Jag hänger på i din temavecka och har vitt hos mig idag.

 13. Jag verkligen älskar ranunkler!! De är så ljuvliga. Jag är också med på vita temat för dagen. Roligt med teman. Ha det så gott! //Jellon

 14. Vackert vitt här hos dig! Gillar ranunkler, så fina. Jag missade starten på din temavecka men idag är jag med iaf.:-) Du får till proffsiga bilder även utan systemkamera. Sedan i höstas är jag lycklig ägare till en Nikon D80, min första systemkamera. Tidigare använde jag min digitala kompaktkamera Sony P-100.

 15. Vilka fina bilder du tagit, vita ranunklar är mina favoriter! Jag är med idag men hann inte meddela det innan kursen, nyss hemkommen och nu ska man läsa ifatt på alla andras vita inlägg. Härligt!

 16. En av de boende på jobbet har fått
  vit ranukel i bukett tillsammans med vita tulpaner. Jättefint!! Skulle ha tagit en bild på det och satt in i min blogg idag, istället för mina gamla ljuslyktor. 😉

 17. Med risk att nästan trilla in på onsdag lägger jag in mitt tema för den vita tisdagen! Jag får väl skylla på att vi är hopplöst efter här borta i väster… :o)

 18. Ranunkel och Cult, vilken superkombination, och vilket fint arrangemang! Och så många andra fina bilder, det går uppenbarligen väldans bra även utan proffsigaste/nyaste kameran på marknaden 🙂

  Jag hade det stora nöjet att hitta in här igår och upptäckte det roliga temat så jag har kombinerat blått&vitt på en gång idag, hoppas man inte blir diskad då… Vad kul med tema och att se dina och alla andras fina tolkningar 🙂 TACK till dig och alla andra bloggare!

  Även jag är Glad Amatör som använder Canon PowerShot A95 (och snarare Dokumenterar än Fotograferar?). Jag är väldigt sugen på en PowerShot S5IS eller G9 men måste prioritera en ny liten alltid-i-handväskan-kamera eftersom A95 är rätt så ”duktig” trots allt (många inställningsmöjligheter). Minolta Dimage Xt anno 2003 ligger i handväskan, där har ?alltid? (15-20 år?) funnits en kamera, ja sen tiden då man hade film i kameran om nån minns 😉

 19. Och så har jag fått upp min vita lotusblomma också!

  Kameran ja, jag har en digital systemkamera. En Canon Eos 350D, och ett extra zoomobjektiv – och kamera och objektiv är nog mer avancerade än vad jag är… :)Jag är amatör som tycker det är väldans kul att foto, men är lite för lat för att lära mig kameran tillräckligt bra och kör mest på automatiken.

 20. På grund av sjukdom blev det ingen vit tisdag igår. Så idag blir det både vit tisdag och grön onsdag på en och samma dag. 🙂

 21. Nje.. men.. nu såg jag ju att du hade länkat till min herr gårman. Vad gullig du är! 🙂 Hur kunde jag missa det innan.. .jag måste varit blind.. hahha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.