Pityriasis rosea

Vi upptäckte röda prickar på sonens rygg och mage i lördags kväll. I går var de kvar. Idag är det likadant, lite fler. Finns även i ansiktet. Han har inte klåda (ännu), inte feber. Vad vi kommer på har han inte ätit något ovanligt. Vi har inte bytt tvättmedel eller tvål eller något sånt. Vi var på vårdcentralen idag. Läkaren uteslöt koppor och sånt som är smittsamt. Han trodde att det var pityriasis rosea. Ingen speciell behandling. Självläkande. Smörja om det kliar…

6 kommentarer

  1. Hoppas att de inte kliar allt för mycket, och att de försvinner snart. Prickar är inte lätt – de kan bero på så mycket. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.