Lego

lego
Bild: Lego City Heavy Hauler
Lego finns alltid med på önskelistan här hemma!
"Fabrikören Ole Kirk Kristiansen började sin träklosstillverkning 1932 under ett, som han tyckte, träffande namn – sammansatt av de danska orden för leka och väl, leg godt. Ett ord som dessutom på latin betyder både bygga/sätta samman och läsa/lära sig, kan ju bara bli en succé."
…"I tidens anda hade Ole Kirk 1947 nämligen kommit fram till att plast var framtidens melodi. En plastgjutningsmaskin inköptes – den första för leksaksproduktion i Danmark. Resten är historia. Det stora segertåget över världen kom dock inte förrän efter 1958 när den nya konstruktionen patenterades."… https://tv4nyheterna.se/

4 kommentarer

  1. Hemma hos mig finns det en till som gillar lego väldigt mycket 🙂 Men, det är ju en väldigt bra leksak för både stora och små tycker jag. Roligt att läsa lite fakta kring lego.

  2. Jag brukar alltid säga att lego är världens bästa leksak! För det tycker jag verkligen! 🙂 Mitt och syrrornas gamla lego leker min son och hans kusiner med idag. Dessutom är det, precis som du och Anne skriver, roligt för vuxna! 😉

  3. Vi älskar lego här hemma! Både barn och vuxna. Är tonåringen ”barnvakt” bygger hon gärna lego med småisarna. Fast det ska man ju inte tala högt om. 😉 Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.