Fetaostlax med varm quinoasallad
Fisken:
– 4 laxfiléer
– 1 tsk salt
– 1 krm vitpeppar
– 200 g fetaost
– 1 dl turkisk yoghurt
– ½ tsk timjan
Quinoasalladen:
– 1 tsk salt
– 2 dl quinoa
– 1 stor lök
– 1 msk olivolja
– 1 ask små tomater (ca. 250 g)
– 50 g ruccolasallad
1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten och salt. Skölj quinoan i hett vatten och häll dem sen i det kokande vattnet. Koka i ca. 15 minuter under lock på svag värme till vätskan kokat in.
2. Salta och peppra laxen. Rör ihop fetaost, turkisk yoghurt och timjan med en gaffel. Fördela blandningen över laxen. Stek 12-15 minuter mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.
3. Hacka och fräs löken i olja i några minuter. Halvera och blanda ner tomaterna och låt dem bli varma. Blanda ner löken och tomaterna i den kokta quinoan. Blanda ner ruccolan vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.
https://lufthav.blogg.se/1200413835_dagens_middag.html
Idag har jag lagat efter receptet du tipsade om, Sofie! Det blev jättegott! Helt i min smak. P gillade det också. Barnen är alltid lite svårflirtade. Dottern sa: -Mamma, skriv att jag vågade smaka mycket av den där rosa fisken! 😉
Vad roligt att du också provade på detta mumsiga recept! Kul att jag kunde tipsa dig 🙂 Kram, Sofie
>Sofie: Tack! Jag kommer definitivt att laga det fler gånger!
Det ser verkligen gott ut.. jag måste ta och prova det där någon dag!
Det såg riktigt gott ut!
ser jättegott ut!