Fetaostlax med varm quinoasallad

fetaostlax
Fetaostlax med varm quinoasallad
Fisken:
– 4 laxfiléer
– 1 tsk salt
– 1 krm vitpeppar
– 200 g fetaost
– 1 dl turkisk yoghurt
– ½ tsk timjan
Quinoasalladen:
– 1 tsk salt
– 2 dl quinoa
– 1 stor lök
– 1 msk olivolja
– 1 ask små tomater (ca. 250 g)
– 50 g ruccolasallad
1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten och salt. Skölj quinoan i hett vatten och häll dem sen i det kokande vattnet. Koka i ca. 15 minuter under lock på svag värme till vätskan kokat in.
2. Salta och peppra laxen. Rör ihop fetaost, turkisk yoghurt och timjan med en gaffel. Fördela blandningen över laxen. Stek 12-15 minuter mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.
3. Hacka och fräs löken i olja i några minuter. Halvera och blanda ner tomaterna och låt dem bli varma. Blanda ner löken och tomaterna i den kokta quinoan. Blanda ner ruccolan vid serveringen. Smaka av med salt och peppar.
https://lufthav.blogg.se/1200413835_dagens_middag.html

Idag har jag lagat efter receptet du tipsade om, Sofie! Det blev jättegott! Helt i min smak. P gillade det också. Barnen är alltid lite svårflirtade. Dottern sa: -Mamma, skriv att jag vågade smaka mycket av den där rosa fisken! 😉

5 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.