köttgryta med teriyaki-sås

teriyaki
Vi har inte lagat något med Teriyaki-sås (en söt soyasås av japansk typ) tidigare.
Helena tipsade om detta receptet: Biff Teriyaki
”Ingredienser 4 port
400 g strimlat nötkött t ex innanlår
1 gul lök
2 morötter
250 g färsk broccoli
1 msk smör
½ tsk salt
ca 3/4 dl teriyakisås
2 msk soja, gärna söt
ca 1 tsk sambal oelek
2 ½ dl Kelda mellangrädde
Gör så här: Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna. Salta. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter. Servera med ris.”
(Nästa gång provar vi med kyckling.)

2 kommentarer

  1. >Jes: Jag kikade in på din blogg. Jättefin gunghäst du har fixat! (Jag kunde tyvärr inte kommentera på din blogg…) Ha det bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.