Arn – Tempelriddaren

arn"Filmerna om den svenske korsriddaren Arn Magnusson baserad på Jan Guillous framgångsrika böcker blir verklighet. Den första boken i triologin om tempelriddaren Arn utkom 1998,en berättelse om framväxten av det som vi idag kallar Sverige. I berättelsen blandas fiktion med historisk fakta och refererar till både riktiga händelser och personer under denna tid. Romansviten delas upp i två långfilmer och började spelas in under januari 2007. Filmerna om Arn och Cecilia utspelar sig i såväl Sverige som i Mellanöstern och bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. Det är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken." Citat och bild: https://www.arnmovie.com/
Arn spelas av Joakim Nätterqvist. Vi såg den på bio igår. Rekommenderas!
Nästa film heter Arn – Riket vid vägens slut.

5 kommentarer

 1. Aha, du har redan hunnit se den?
  Jag gillar att se bio under dessa juldagar, men tyvärr har det inte blivit av med nå´n bio för oss den här julen.
  Men jag är dock lite sugen på Arn, eller nästan vad som helst (jag är inte kräsen).

 2. >Junitjej: Jag gillar den!
  >Sara: Juldagen. Vi brukar gå på bio då.
  Jag är inte heller så kräsen i min filmsmak.
  Arn var sevärt helt klart! Jag längtar redan efter nästa film!

 3. Svar till Nilla: Då är det inte bara min man som inte riktigt har vuxit upp än. 😉 Men jag kan ju hålla med om att det är kul med bowlingen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.