Kryddyoghurt pannacotta

lingonKryddyoghurt pannacotta

Ingredienser 10 st

1 ½ dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 kanelstång
1 liten bit stjärnanis
½ vaniljstång
2 gelatinblad
3 dl medelhavsyoghurt

Lag:
3 dl Blossa-06 lingon och enbär
3 msk strösocker
ca 3/4 dl lingon

Gör så här:
Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och medelhavsyoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim.
Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.
Receptet finns i receptboken som följer med i asken till Blossa x5.
Denna efterrätt gjorde jag till julafton. Jättegod panna cotta!

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.