Kryddyoghurt pannacotta
Ingredienser 10 st
1 ½ dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
1 kanelstång
1 liten bit stjärnanis
½ vaniljstång
2 gelatinblad
3 dl medelhavsyoghurt
Lag:
3 dl Blossa-06 lingon och enbär
3 msk strösocker
ca 3/4 dl lingon
Gör så här:
Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och medelhavsyoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim.
Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.
Receptet finns i receptboken som följer med i asken till Blossa x5.
Denna efterrätt gjorde jag till julafton. Jättegod panna cotta!
Mums, pannacotta är en av mina absoluta favoritefterrätter. Detta recept verkade smarrigt.
Yummie! Det lät riktigt mumsigt. Fast själv har jag njutit av riktig hälsingeostkaka med mosade jordgubbar och vispgrädde de senaste dagarna och det går heller inte av för hackor! 🙂
Glömde… skulle ju önska god fortsättning på julhelgen!
Åhh mums, det lät smaskens!!!