Jag skrev ju att jag skulle baka och ha en kompis över på fika. Nu blir det så att vi ska åka till henne istället. Men det gör ju ingenting för jag har bakat ändå 🙂 Jag har tänkt att ta med mig några av mina nybakta saffransskorpor till henne! Jag har ju svårt att följa ett recept till punkt och pricka… Denna gången var det att jag bara hade en istället för två påsar saffran. Men det räckte det kan jag lova. Råsocker hade jag också missat så det fick bli vanligt. Här kommer receptet från Leilas jul:
Mammas supergoda saffransskorpor
Förberedelsetid: 20 min Tillagningstid: 35 min Färdigt på: 2 tim 55 min
Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
De ser jättegoda ut. Jag har också tänkt baka sådana, blev så inspirerad när jag så programmet. Skorpor tror man ska vara så svåra att göra men dessa verkade ju vara lättbakade. Blev de så goda som jag tror?
Trevlig helg!
//Anna
Försvinnande goda! 🙂 Vi har en burk kvar av dem. Bakade dem tidigare i veckan, dock utan mandel.
>Anna: Jättegoda tycker vi! Enkelt att göra också.
>LoX: Det finns många sätt att variera dem på.
Ha det bra.
Jag älskar skorpor 🙂
Jag är såå sugen att prova att baka dessa med glutenfritt mjöl för det ser verkligen gott ut.:-) Trevlig helg!
Very interesting & professional site. You done great work.