Gipsad!

gips
Lillen har blivit gipsad idag! En lång spricka nere i skenbenet… efter att ha hoppat från gungan på lekplatsen igår… Han har haft jätteont hela natten och har inte kunnat stödja på foten alls. Så idag var P med honom på vårdcentralen, sedan vidare till röntgen. Han var en duktig kille. Nu är det detta gipset i 1 vecka, sedan röntgas igen och byta till ett annat gips som ska sitta i 2 veckor.
Sedan får vi se…
sprickan
Tillägg:
Jag visar en bild till där jag ritat ut sprickan med rött för att det ska synas tydligare. P bröt armen och fick gips när han var 1½ år. Jag har aldrig haft gips. Så vi har ingen direkt erfarenhet av det. En stor omställning helt klart… Han är för liten för att hoppa på kryckor. Så vi bär honom. Det är lite ovant. Han som springer så snabbt annars… P har lånat en gammal vagn att köra honom i. Vi har ju hunnit att sälja våra vagnar. På bilden syns även medaljen han fick. Han var väl värd den.
Tillägg 4/11:
Gipset är som en "vagga" som benet ligger i. Alltså undre delen av foten och benet är gipsat men inte ovanpå, där är det bara tyg. Gipset går högt upp på låret. Han kan inte böja på sitt knä.
Idag så tvättade vi honom. Gipset var invirat i plastfolie 🙂


Tillägg fredagen den 9/11
fotbollsgips
Idag har lillkillen varit och fått ett nytt gips. Denna gången ett helgips som går hela vägen runt benet, med fotbollar på! Sedan blev han röntgad och allt såg bra ut sa läkaren. Nu ska han ha detta gipset i 2 veckor.


Tillägg den 20/11:
Lillkille har nu blivit van vid sitt gips och har tar sig runt genom att hasa sig fram på rumpan. Han kan nu ta sig upp och ner från sängen, toaletten, trappan, stolen. Han provar också att stödja sig lite på gipset.


Tillägg den 26/11: Idag är gipset borttaget. Läs mera här: Gipset borta!

12 kommentarer

 1. Det var ju ingen rolig avslutning på höstlovet. Hoppas att han slipper att ha så ont.
  Mitt bidag på dagens tema finns med på min sida.
  Hoppas att du får en trevlig helg!

 2. Usch. Hoppas han kryar på sig snabbt! Min son bröt armen i våras, trodde att alltid skulle gå så… men barn med gips vänjer sig snabbt och anpassar sig bra!

 3. alla: Tack!
  Han hade ju jätteont. Men sedan han kom hem med gipset på så har han varit ganska så lugn. Det enda han sa var att det kliade under det… Nu sover han gott.
  Jag tänker mest på hur det ska gå sedan när gipset är bort och benet läkt. Hur han ska träna upp sig igen och få tillbaka styrka och muskler. Det går säkert bra, men man grunnar ju.

 4. >Vi har ju sagt lite emellan oss, P coh jag, att det är bara en tidsfråga innan han bryter något. Som sin far. Han är en väldigt aktiv lite kille. ganska så våghalsig också…

 5. Nej men oj då stackars lillkille inte kul att göra illa sig och få gips. Du ska se att han snart är på benen och har återhämtat sig!
  Trevlig helg på er, kram!

 6. >Gipset går upp över knät också. Det är verkligen inte kul. Natten har varit ganska så jobbig för honom: -Kan vi klippa bort detta nu. Jag orkar inte vänta längre…
  /Nilla

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.