Tack för tipset Minks! Jag har lagat efter din recept idag! Jag vet inte vad det heter man jag döpte det till ”Thaitorsk”. Gillar man thailändsk mat och gillar man torsk så gillar man detta.
Ca 4 portioner
600 g torskfilé
2 msk riven ingefära
1 lime
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 msk röd currypasta
500 g djupfrysta wokgrönsaker
1 burk lätt kokosmjölk, 400 ml
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150º C.
2. Blanda ingefära och saften från en halv lime.
3. Skär torsken i 4 lika stora portioner. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Pensla ingefärsblandningen på fisken och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills fiskens innertemperatur är 56ºC.
4. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i rapsolja, tillsätt currypasta, wokgrönsaker, kokosmjölk och grönsaksbuljongtärning. Koka upp grönsaksgrytan och smaksätt med salt, peppar och saften från en halv lime.
5. Servera torsken med grönsakscurryn och ris.
https://ettbraliv.wordpress.com/2007/10/06/hosthelg-hos-minks/
Mmmm – känns som om det skulle smaka gott!
Det här receptet måsta jag bara testa – tack för tipset!
Hej, vad kul att du gillade det 🙂 Visst var det gott, och dessutom NYTTIGT!!!
//M
>rostistel: Vi kommer att laga det fler gånger!
>Minks: Ja det var både gott och nyttigt! Så jag ville tipsa om det på min blogg också. 😉 Ha det bra.