”Den 4 oktober sprider sig en ljuvlig doft över vårt avlånga land – doften av nybakta bullar. Sedan 1999 har Sverige firat Kanelbullens Dag.
Vill du vara med på den stora bullfesten? Klicka på länken och låt oss fresta med smarriga recept på vårt kära bakverk.” https://www.kungsornen.se/
Tillägg, en bild från idag:
Tillägg den 5/10: Bullarna på bilden har varit inne i ugnen i 7 minuter. Det skulle ha varit minst en minut till tror jag. Det stora av dem var inte riktigt klara… Så Nilla, nästa gång; lyssna på din käre make!
Det är P♥ som har bakat bullarna och så hjälpes vi åt och jag tog över mot slutet. Så att det inte skulle bli lika mycket pärlsocker som sist… (som ni ser gillar vi olika mycket pärlsocker på bullarna 😉
Denna gången sa P att han ville göra sådana bullar som hans farmor brukade göra. Det är inte vanliga snäckor utan de kallas för snodda bullar.
Tack för tipset 🙂 Ska prova baka något så fort jag får lite tid.
>Not to self: De ska vara inne i säkert 8 minuter…
Vad gott det ser ut. Övervägde själv att baka bullar med barnen idag men åkte iväg och köpte istället. Smällde i mig två stora bullar på raken. En dag som denna kan man ju få unna sig det, eller hur?
>Anna: Två på raken här med 😉
Jag åt två kanelbullar idag!
JÄTTEFINA bullar!! Jag vill också ha nån som bakar hemma hos mig 😉
//M
>Minks: Ja som du ser av inläggen så händer det en gång om året att vi/maken bakar kanelbullar 🙂
och det är skönt att han handlar och startar upp det hela, annars vet jag inte om det skulle bli av…