Philadelphiaostfyllda hallonmuffins
10 stycken
Då fyllningen i dessa muffins bli ganska lös vid gräddning är det viktigt att
använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga och förhindrar
att smeten rinner över kanten av formen.
150 g smör/margarin
2 dl socker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
½ pkt Philadelphiaost
2 dl färska eller frysta hallon
½ dl vaniljsocker
Vispa smält smör och socker med elvisp.
Vispa i äggen.
Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
Häll ca 1 cm smet i botten av formarna.
Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
Toppa med några hallon.
Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.
Receptet kommer från: https://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=481
15-20 minuter i ugnen. Vilka goda muffins!
Mums!
Oj vad gott det lä! Måste dock försöka hålla mig ifrån såna godsaker så gott det går…
Lät gott och såg gott ut, får testa själv 🙂
Ojojoj de ser riktigt proffsiga ut!
>Det stod 15 minuter i receptet. Jag hade mina inne i 17, det räckte inte riktigt.
Nästa omgång hade jag inne i 20 minuter och då blev de lagom.
Oj vilket gott recept du frestar oss med! =) Ser supersmaskigt ut! Kram Maja
Vilken underbar blogg, jag är förundrad, älskar alla recept! Kommer att bli en flitig besökare hos dig!!
oops, blev fel i min bloggadress
Mums, får nog baka i helgen!