Muffins

hallonmuffins
   Philadelphiaostfyllda hallonmuffins
   10 stycken
   Då fyllningen i dessa muffins bli ganska lös vid gräddning är det viktigt att
   använda amerikanska muffinsformar. Dessa ger bättre stadga och förhindrar
   att smeten rinner över kanten av formen.

   150 g smör/margarin
   2 dl socker
   2 ägg
   1 msk vaniljsocker
   ½ dl mjölk
   3 dl vetemjöl
   1 tsk bakpulver

   Fyllning:
   ½ pkt Philadelphiaost
   2 dl färska eller frysta hallon
   ½ dl vaniljsocker

   Vispa smält smör och socker med elvisp.
   Vispa i äggen.
   Tillsätt vaniljsocker och mjölk. Rör ner med slev.
   Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
   Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
   Häll ca 1 cm smet i botten av formarna.
   Lägg i ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost.
   Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
   Toppa med några hallon.
   Grädda i ugnen i ca 15 min i 200°C.
   Receptet kommer från: https://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=481

   15-20 minuter i ugnen. Vilka goda muffins!

9 kommentarer

  1. >Det stod 15 minuter i receptet. Jag hade mina inne i 17, det räckte inte riktigt.
    Nästa omgång hade jag inne i 20 minuter och då blev de lagom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.