Muffins med äppelrasp och mandelmassa
Buffé nr 8 2007, sid 15
Portioner: 8-10 stora muffins
150 g smör
1½ dl socker
2 ägg
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g mandelmassa
1 dl rivet äpple
Gör så här:
1. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
2. Knäck äggen och blanda i, ett i taget. Tillsätt mjölken.
3. Mät upp mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och blanda.
Häll blandningen i smeten och rör om.
4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
5. Klicka smeten i stora muffinsformar och gör små gropar i mitten.
6. Skala och riv äpplet grovt, tryck ner ca 1 tsk äppelrasp i varje grop.
7. Grädda i 200°C i ca 15 minuter.
Jättegoda!
Det lät gott. Jag gillar att baka (och äta) muffins så dessa skall naturligtvis testas vid tillfälle. GI diet är inget för mig, även om jag skulle vilja bli av med några kilon…
Men duuuu, de där brukar jag oxå göra! Sambon e galen i mandelmassa och i kombi med rivet äpple blir det verkligen mums! Jag har ibland lite lingonsylt ovanpå också!//M
…..ser ljuuuvliga ut!!!
Gott med mandelmassa!!!=)
>Anna: De var supergoda!
Men det bliv lite si och så med groparna.
>Minks: Kul! Detta är första gången vi provar. och vi lär göra dem fler gånger!
>Maria: Inte fel alls 🙂
Åh, måste baka snart….
De där ser mycket goda ut!
Det lät gott!
Ojojoj, såg inte dumt ut 🙂 Måste spara receptet tror jag minsann. Kram /Sofie
Vart jag än går så visar alla bloggare smarriga bilder, jag blir sööööööttokig. Haha. 🙂
Vi testade dem samma kväll som vi fick Buffé och visst blev de goda! Blev riktigt sugen på att tina några ur frysen efter dina fina bild.
Farligt farligt, sånt ska man inte läsa om (och se på bild) en eftermiddag när blodsockret är nere i tårna…
Åh GUD vad gott! Nu kurrar det så att magen skriker här borta innan lunch.