Muffins

muffins
    Muffins med äppelrasp och mandelmassa
    Buffé nr 8 2007, sid 15
    Portioner: 8-10 stora muffins

    150 g smör
    1½ dl socker
    2 ägg
    ½ dl mjölk
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    100 g mandelmassa
    1 dl rivet äpple

    Gör så här:
    1. Vispa smör och socker vitt och pösigt.
    2. Knäck äggen och blanda i, ett i taget. Tillsätt mjölken.
    3. Mät upp mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål och blanda.
    Häll blandningen i smeten och rör om.
    4. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten.
    5. Klicka smeten i stora muffinsformar och gör små gropar i mitten.
    6. Skala och riv äpplet grovt, tryck ner ca 1 tsk äppelrasp i varje grop.
    7. Grädda i 200°C i ca 15 minuter.

    Jättegoda!

12 kommentarer

  1. Det lät gott. Jag gillar att baka (och äta) muffins så dessa skall naturligtvis testas vid tillfälle. GI diet är inget för mig, även om jag skulle vilja bli av med några kilon…

  2. Men duuuu, de där brukar jag oxå göra! Sambon e galen i mandelmassa och i kombi med rivet äpple blir det verkligen mums! Jag har ibland lite lingonsylt ovanpå också!//M

  3. >Anna: De var supergoda!
    Men det bliv lite si och så med groparna.
    >Minks: Kul! Detta är första gången vi provar. och vi lär göra dem fler gånger!
    >Maria: Inte fel alls 🙂

  4. Vi testade dem samma kväll som vi fick Buffé och visst blev de goda! Blev riktigt sugen på att tina några ur frysen efter dina fina bild.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.