Dottern har varit med sin farmor och plockat dillkronor till kräftkoket.
Ps föräldrar har fiskevatten och åker gärna ut och fiskar kräftor vid denna tiden på året. P♥ gillar att fiska men inte att äta… 🙂
"Kräftpremiären var den dag på året då man tidigast fick fiska och sälja kräftor. Den inföll andra onsdagen i augusti. Fiskeriverket avskaffade denna regel 1994 och det är numera tillåtet att fiska och sälja kräftor året runt."
"Att kalla kräftätning för konst är kanske en överdrift, här finns egentligen inga regler och det är tillåtet att sörpla och skvätta fritt. Men för de som vill få ut mesta möjliga av kräftätandet följer här en steg-för-steg-guide.":
https://www.recepthjalpen.se/articles_ata_kraftor.php
"Här i Sverige har vi ett speciellt förhållande till kräftor, starkt förknippat med sörplande augustifester med pappershattar, nubbe och allt annat som hör till."…Läs vidare här: https://www.recepthjalpen.se/kraftor.html
och här finns Tastelines guide till bästa kräftskivan!
Vilken vacker bild på dillkronorna!
Härlig bild och kul läsning! Vi smaskade på kräftor i fredags, och det är så gott !Det blir nog fler tillfällen i år,ska kika in på länkarna för lite tips ! Kram
Åh jag känner den goda doften av dill ända hit! I morgon kväll är det dags att koka kräftor här hos oss oxå!Kan du mejla över lite dill???
Jag tycker dillkronor är jättevackra! Skulle jag gärna haft i en vas hemma!
tjena hej! tack för att du gillar och läser min blogg fast jag har skolkat från den nästan hela sommaren. det ska bli bättring jag lovar … fast inte ännu.
ha det sanna
Dillkronor är vackert!
Dill luktar ju så gott! Kräftorna låter jag ligga kvar i vatnnet, men dill använder jag mer än gärna. 🙂
Vad vackra de var, dillkronorna!
Åh..kräftor ..det får det nog bli till helgen…mums =)