5,25 dl mjöl
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
250 g rumsvarmt smör
3 dl farinsocker
3 dl strösocker
1 tsk vanillinsocker
2 ägg
185 g hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 170° C
Sila ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
I en (annan) stor skål vispa smör, brunt socker och strösocker tills det är luftigt, tillsätt äggen och vispa ordentligt. Blanda ihop med mjölblandningen och rör sen i den hackade chokladen
Klicka ut matskedstora bitar på bakplåtspapper .
Grädda i ugn tills de är klara, men en aningen kladdiga i mitten, ca 8-10 minuter, låt svalna på galler. Förvara i burk med lock.
// Bagarberta-fN
Detta receptet hittade jag 2003 på föräldraNätet, nuvarnade Allt för föräldrar. Det var ett tag sedan jag använde det nu. Idag har jag bakat dessa ljuvliga kakor! Det blir minst 40 stycken och tiden i ugnen ca 10-12 minuter. Jag använde både ljus och mörk choklad och så hade jag i valnötter och cashewnötter. Minska på saltet om du använder saltade nötter. De påminner om Chocolate Chip Cookies, men här är det kakao i smeten, och inga havregryn.
Det går att variera i all oändlighet 🙂 Roligt!
Helt otoligt gott ser det ut! Jag har ”svullat” en del i sommar menskall skriva ut receptet att använda vid ett senare tillfälle. Tack!
ÅH va gott det ska jag prova någon gång 🙂
>Charlotte och Jen: De är verkligen goda! Man kan ju variera vad man läggeri efter tycke och smak.
Detta blev genast dotterns favoritkakor.
Mums så goda.
Du tar så fina bilder!!
Mums vad sugen jag blev nu. Jag åt typ ihjäl mig på såna kakor sist jag var i USA. I love it!