Chokladbollar

100 g smör
1 dl socker
3 dl Frebaco havregryn
2-3 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
2 msk kallt kaffe eller apelsinjuice

Smält smöret.
Rör ihop socker, kakao, havregryn, juice och smöret. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
Forma bollar. Rulla dem i kokos eller pärlsocker eller strössel.
Recept: Ica och Frebaco.

Jag gillar riven kokos bäst (som på denna bilden.) Det känns godast, nyttigast och så knastrar det inte så förfärligt i tänderna. Jag skulle vilja ha riktigt fint riven färsk kokos! Kanske man skulle kunna köpa en kokosnöt och prova att riva själv… Någon som har testat? Om man nu kan få upp den 🙂

Rakt av inspirerad av Weronica och Emma visar jag här Elisabeth Dunkers tyg Strössel! (Bloggtips: Fine little day och Fine little thing.)
Mönster jag gillar! och mässor jag vill besöka…
strössel
https://formexhost.stofair.se/10198/index.asp
Formex & Textil 30 augusti – 2 september 2007

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.