Grillat med sesampotatis och fruktsalsa

grillat
”Ugnsvärme 200-225 grader
Tvätta färskpotatis och dela på mitten.  Lägg potatisen i en ugnsfast form. Ringla lite sesamolja eller olivolja på. Salta och strö sesamfrön ovanpå. In i ugnen 20-25 minuter.
Skär fläskfilé i skivor. Krydda med salt, peppar, paprika och lite sesamfrön. Stek fläskfiléskivorna i lite smör.
Fruktsalsa:
1 nektarin
1 mango
1 dl turkisk yoghurt eller naturell lättyoghurt
1 tsk sambal oelek (eller efter tycke och smak)
Skär frukterna i bita. Blanda ner i yoghurten och rör i sambal oeleken.
Servera med en grönsallad.”
https://godmat.webblogg.se/1182704378_flskfil_med_sesampota.html
potatis,salsa,
Christina W har så många bra recept på god mat! Jag har länge funderat på att laga något av hennes recept och nu har det blivit av. Det blev en grillvariant! Istället för fläskfilé hade vi ytterfilé. Potatishalvorna penslade jag med olivolja och strödde sesamfrön på. De var i ugnen 30-35 minuter. I fruktsalsan hade vi två nektariner, en mango (se till att den är mogen och skala den.) och så lite mera av yoghurten också. Vi provade oss fram till en lite större sats. I grönsalladen hade jag svarta bönor. Vi grillade även majskolvar. och i foliepaketen på kolen finns det halvor av gullök med peppar på. Löken ligger ca 20-25 minuter på kolen. Jättegott med sådan lök!

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.