Currystekta torskfiléer med äppelfräs

curryfisk
Currystekta torskfiléer med äppelfräs
Portioner: 4 Tillagningstid: Över 20 min

500 g torskfilé, sej eller hoki
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar

TILL STEKNING
2 msk eller smör

ÄPPELFRÄS
1 knippa salladslök
2 äpplen
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk vinäger
1 krm peppar

Gör så här:
Börja med äppelfräset. Skölj och finstrimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs lök och äpplen i matfettet i en stekpanna ca 5 min.
Krydda med honung, vinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan så länge. Vänd fiskfiléerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med vetemjöl, curry, salt och peppar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värme ca 4 min per sida.
Servera den nystekta torsken med äppelfräs, kokt potatis och ärter.
Receptet kommer från: ICA

Detta har vi ätit ikväll. Jättegott!
På min bild syns ris istället för potatis, samt lite citronsås.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.