Currystekta torskfiléer med äppelfräs
Portioner: 4 Tillagningstid: Över 20 min
500 g torskfilé, sej eller hoki
1 ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl vetemjöl
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm peppar
TILL STEKNING
2 msk eller smör
ÄPPELFRÄS
1 knippa salladslök
2 äpplen
1 msk smör
1 msk flytande honung
1 msk vinäger
1 krm peppar
Gör så här:
Börja med äppelfräset. Skölj och finstrimla salladslöken. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs lök och äpplen i matfettet i en stekpanna ca 5 min.
Krydda med honung, vinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan så länge. Vänd fiskfiléerna först i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet blandat med vetemjöl, curry, salt och peppar.
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma läggs fisken i och får steka på medelstark värme ca 4 min per sida.
Servera den nystekta torsken med äppelfräs, kokt potatis och ärter.
Receptet kommer från: ICA
Detta har vi ätit ikväll. Jättegott!
På min bild syns ris istället för potatis, samt lite citronsås.
Detta måste jag testa, normalt har jag svårt för fisk men detta låter jättegott! Man tackar! 🙂
Trevlig helg!
>Helena: Vi gillade det mycket!
Sonen gillade inte äpplena, vinägern…