Allt fler vill byta till nya efternamn

Det kanske också har med att svenskarna är sådana individualister? som jag skrev om i inlägget nedanför. Svenskarna är kreativa. "Allt fler ansökte om att byta efternamn 2006, visar statistik från patent- och registreringsverket (PRV). Mest ökar de som vill hitta på sina egna efternamn. 1420 personer ville under 2006 få anta ett namn som de skapat själva, jämfört med 869 personer år 2000." TT

"Sverige är ett utpräglat individualistsamhälle. Här går den enskilda människan före traditioner, familj och andra mossigheter." svt (Världens modernaste land)
"Efternamn ger uttryck för gemenskap inom en familj eller en släkt." Skatteverket.
"Här kan du få hjälp med att sätta ihop ett nytt efternamn." PRV

"Förra året lämnades 6 500 ansökningar om namnbyte in till Patent- och registreringsverket (PRV). Det är mer än dubbelt så många som för tio år sedan.
Bakom en femtedel av ansökningarna ligger invandrare som vill byta till ett mer svenskklingande namn för att lättare få jobb, försäkringar och lån – eller helt enkelt för att man vill passa in i sin nya svenska verklighet och slippa bokstavera och svara på frågor om ursprung." Metro.
"Svenskarna är redan världsledande i att byta efternamn." DN.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

3 kommentarer

  1. Jag läste om detta också, och skrev ett litet inlägg om det. Vet inte om jag tycker det är bra eller dåligt. Men det är intressant att det blir vanligare med namnbyte. Undrar vad det beror på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.