Lammköttbullar

lammköttbullarbättre mat
Lammköttbullar
Tid: 45 minuter.  Antal personer: 6
800 g lammfärs
1,5 dl ströbröd
1 dl grädde
0,5 dl vatten
2 ägg
1 stor gul lök
1 dl färskriven parmesanost
2 tsk salt
svartpeppar
olivolja och smör till stekning
Garnering: timjan och kaprisbär
Blötlägg ströbrödet i grädde och 0,5 dl vatten.
Blanda de övriga ingredienserna till färsen och låt gärna stå i ungefär 15 minuter.
Rulla till små bollar. Stek i olja och smör.
Receptet kommer från tidningen Bättre Mat
(december 2006 sid 25 Marias julbord)

Det finns mängder av julrecept och inspiration i tidningen!
Jag tänkte att jag skulle prova att göra denna varianten på köttbullar.
kanske i helgen.
Andra inlägg om köttbullar: Nillas köttbullar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.