Bebis på 70-talet

Jag åkte i en brun Brio-vagn när jag var liten. Brun bredspårig manchester och med gul frotté invändigt. (P åkte i en illgrön Emmaljunga-vagn som också var gul invändigt.) Jag tycker nog att det finns en hel del snygga vagnar nu för tiden. Min dotter åkte i Brio-vagn med fyra hjul på, som inte såg alltför spacig ut utan ganska så normal. Men den var ju förstås något alldeles extra. (Pappa undrade om det var motor på den, när han fick höra priset…)
brun manchester och gul frottétitt-ut från barnvagnen
Kläderna gick förstås i samma färgskala, brunt, gult, lite orange. Det fanns väl lite blått och rött och andra färger med såklart. Men inte alls så rosa och ljusblått som när man tittar i affärerna nu för tiden. Även här kör jag en medelväg. Jag köpte nästan ingenting i rosa från början…nu är det mera. Färgerna som vi har mest av tror jag är röd, mörkblå, ljusblå, brun, beige, vit, svart,
Tösen är ju snart 4 år och rosa, glitter, prinsessor och sånt är förstås mer och mer poppis.
Ninnan 3 månadertröja med bruna ugglor
Gul var en favoritfärg när jag var liten. Och där är den där tröjan med bruna små ugglor på! Nostalgi på hög nivå.
En del i varför jag kom att tänka på detta nu var när jag läste i denna plus denna bloggen.

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.