Var handla mat?

Vad är viktigt när man handlar mat? För mig är det inte bara priset som styr… Jag föredrar att handla där det finns ett stort urval av produkter. Jag vill kunna välja mellan lokalt tillverkade, ekologiska, miljömärkta varor när jag köper mat.
Jag hittade en artikel om detta här:
"Det är svårt att jämföra kvalitet. Kvalitet för en del kunder är kanske att kunna handla ekologiska varor eller miljömärkta. Det kan man inte hos Lidl. Här finns ingen miljömärkning alls, inte ens på tyska. Netto hade en kampanj för en tid sedan med ekologiska varor, men vid vår granskning fanns exempelvis inget ekologiskt kaffe i butiken. Vill man handla ekologiska och Kravmärkta varor bland lågprisbutikerna är det till Coop Forum och Ica Maxi man får vända sig."  Läs vidare här:
DN konsument stormarknad prisjämförelse. (oktober 2005)
och mera om Lidl och Netto står det här: Billigt men rätt trist på Lidl och Netto.
och här om fiskpinnar: "Mycket pinne, lite fisk."
och om att försöka handla miljövänligt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.