Lilleman är lite låg, och a-kassan är sig lik.

När jag lämnar barnen på dagis så brukar de rusa in och leka på en gång. Så även idag. Men när lilleman märkte att mamma skulle gå iväg så blev han ledsen. -Nu får gå leka och ha kul på dagis, sa jag. -Nej kom det då istället för -Mm. Sedan vinkade fröken med honom i fönstret, och då var han ledsen och grät, för första gågen på tre veckor.
Hur har det gått idag? frågar jag tre timmar senare när jag kommer för att hämta. -Han har varit lite låg idag. velat sitta i knät och så. men nu har han kommit igång lite den sista halvtimmen.
Där var han och lekte vid rutchkanan min lille grabb. När han fick se mig så klättrade han ner och ville upp i famnen och kramas med mamma!
Verkar som om han håller på att bli lite förkyld också. Näsan rinner… Det är väl som det brukar vara efter dagisstarten; då kommer förkylningarna.
Han har ju inte varit sjuk på flera månader nu.


Fick ett brev från a-kassan idag "begäran om kompletterande handlingar". ("din ansökan kommer att avvisas" om vi inte får in uppgiftern innan det och det datumet.)
Eftersom jag har skickat in allt och bifogat intyg från försäkringskassan så ringde jag till a-kassan, i Stockholm, och frågade vad som fattades.
 -Vi har inte fått in några uppgifter alls. säger en tjej som låter sur på tonen. -Jag har skickat in allt, intyg från fk o s v. Menar du att det har kommit bort i posten? undrar jag. -Vi har inte fått några papper. Vad har du gjort de senaste drygt 1½ året, har du varit sjukskriven eller? -Nej. Jag har varit föräldraledig. -Jasså har du varit mammaledig.  -Eh, ja…
 
Så nu har jag ringt fk på nytt, en trevlig tjej som lät vänlig på tonen och tyckte att det var märkligt att inte brevet kommit fram, hon var förstående och skulle skicka ett nytt intyg omgående. Ö h t så har jag blivit vänligt bemött på fk.
Ska jag ringa upp a-kassan i slutet av nästa vecka och fråga om brevet har kommit fram?
*ler* eller jag kanske ska skicka brevet rekommenderat? (kostar runt 50 kr visst.)
Alltid är det något som strular med a-kassan. Sist var det samma visa att allt inte var komplett på något vis… Ibland undrar jag… men visst ett brev kan ju komma bort, sånt kan ju hända.


Idag har jag pengarna tillbaka från HM Rowells. Jag returnerade två klädesplagg (se tidigare blogg-inlägg) en tröja kom i för stor storlek och en var fel tröja. Jag skickade tillbaka dem med HMs returlappar på. lämnade in på Posten. Jag fyllde i på returnotan koderna och så fyllde jag i vad jag ville byta till jämte på de raderna i det gråa fältet.
Men nu har jag inte fått några nya kläder, utan pengarna tillbaka istället. Jag hade trott att jag skulle få nya rätta kläder när jag skrev så som jag gjorde. Men nu fick jag pengarna istället. (de syns redan på kontot) Lika bra det förresten! Skönt! Det är verkligen så tomt så att det ekar där…

°ºO(Tankebubblor)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.